twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 16 / / 0
Witam Szanownych kolegów! ;]

Mam problem z moimi krzakami tzn:
Żółkną i usychają im liści myslałem ze to brak wody bo w ostatnie upały nie nawadniałem ich wogóle, i podlałem je od serca i problem nie znika, podlałem je nawozem w dawkach zalecanych na opakowaniu (zaznaczam ze nawoze je raz w miesiącu fluorvitem) i nadal nic się nie zmieniło. Dodam ze inne rosliny drzewka (pokrzywy) na miejscówce mają takie same objawy jak moje krzaki... :-(

Macie jakiś pomysł jak temu zaradzić?

[ external image ]

[ external image ]

[ external image ]
Uwaga! Użytkownik D25 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 185 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: teflon »
jaka to odmiana na ostatnim zdjeciu?
  • 16 / / 0
Nieprzeczytany post autor: D25 »
Passion#1 i ostatnie zdięcie liscia drzewa króre rośnie w poblizu.
Uwaga! Użytkownik D25 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 35 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Covert »
mi to wyglaga jakby za duzo wody miala...
Widzialem kiedys na haszysz.com fotyroslinek, lisci jak mialy czegos za duzo lub za malo poszukaj se tego moze najdziesz rozwiazanie
Uwaga! Użytkownik Covert nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / / 0
Nieprzeczytany post autor: fidolip »
Ostanie to chyba lipa.;-)
  • 1238 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: gringo »
fidolip pisze:
z miodem :-p
לאכול חומצה!
  • 39 / / 0
Nieprzeczytany post autor: guStaff »
fidolip pisze:
a ja bym powiedział ze brzoza

tak apropo tych krzakow to napewno nie twoja wina skoro dookoła cała roślinność tak ma.. może za dużo albo za mało jakiegos składnika w ziemi... albo pH złe.. moze jakis teren podmokły, a ty jeszcze wode lejesz

jak znasz troche angielski to peenthol zamieszczał juz w diagnostyce dla rolnika link z róznymi fotkami:
http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=11688
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: peenthol »
Jestem nowicjuszem ale jak dla mnie za malo dajesz nawozu. Ja np rzucam im 3xdawka zalecana raz w tygodniu i jest ok(zaczalem tak robic po 3 miesiacach jak juz sa duze).
Najpierw upewnilbym sie czy moze byc problem z PH (czy dawalem na poczatku jakis stabilizator do gleby). Jesli jest problem z PH to moze byc problem z kazdym pierwistkiem.
Szybciej bym stawial na przenawozenie niz przewodnienie bo usychaja i traca kolor, ale nawozem ich nie rozpieszczales.

A wiec wg mnie, sprawdzam PH i jesli jest OK za tydzien daje im 3xdawke nawozu, ja dalbym organiczno-mineralnego bo mniejsza mozliwosc zjebania.
Uwaga! Użytkownik peenthol nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / / 0
Nieprzeczytany post autor: fidolip »
guStaff pisze:
fidolip pisze:
a ja bym powiedział ze brzoza
No i byś dobrze powiedział. Mój błąd.:-)
  • 16 / / 0
Nieprzeczytany post autor: D25 »
Ogólnie jest lipa ale na ostatnim zdięciu jest brzoza. ;-)
Wczoraj wlaśnie podsypałem im dolomitu bo też wpadło mi do głowy ze mogą miec za niskie PH dzis sprawdzę czy choć trochę im lepiej.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.