Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
Zablokowany
  • 5 / / 0
Witam, ponieważ w tym roku matura, a ja z pamięcią swoją stoje średnio... Napewno więcej osób w tym roku pisze egzamin stąd też pytanie. Znacie jakieś środki wzmagające pamięć, oczywiście nie chodzi mi tu o fete. Piszcie o wszystkim co poznaliście z apteki z ogródka zewsząd ; ]
pozdrawiam
Kto wie, kiedy może walczyć, a kiedy nie może, odnosi zwycięstwo.
  • 291 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nof »
Najlepiej na mnie działał piracetam. Poza tym zainteresuj się lecytyną, ginkgo biloba, może też mate i innymi szerzej dostępnymi środkami.
Uwaga! Użytkownik Nof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
żeń szeń...
vitaminki - wszystkie są pomocne
orzechy włoskie
kofeina
i wszystkie gównienka w kapsułkach poprawiajace pamiec zawieraja witaminy itd. dostepne w aptekach bez recepty.
chodzenie spać 21:00-22:00 i spanie około 8 godzin. Spanie w temperaturze około 17-21stopni (optymalnie 19) najlepiej przy troche nawilzonym powietrzy - jakis zakup nawilżacza jonizatora by sie przydał ;). - szybciej i lepiej sie wypoczywa co bardzo dobrze wpływa na nasze samopoczucie a tym samym na koncentracje.

nie mozna jesc tłustych posiłków - z ociężałym żołądkiem się xle myśli no i przede wszystkim sie dobrze odżywiać. Warzywa, owoce, ryby morskie i owoce morza itd...

Po 2 tygodniach takiej diety powinna twoja pamiec sie poprawić, bedziesz chodziła wypoczęta i bedzie si :) tylko nie przesadzaj z witaminami bo co za dużo to niezdrowo...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 1680 / 266 / 0
Proponuję przejrzeć to - http://szybkanauka.net/suplementy
Największy przegryw na forum
  • 291 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nof »
[quote="drag"]
Proponuję przejrzeć to - http]
Ta stronka stanowi zestawienie nazw środków pomagających w nauce, jednak nie kierował bym się zbytnio tamtymi opisami. Sporo błędów i przekłamań. Dobra jako miejsce wyjściowe dla poszukiwań.
Uwaga! Użytkownik Nof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 225 / 8 / 0
To moje sposoby na łatanie pamięci:

1. Guarana.
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=136

2. Lecytyna.
Uwaga! Użytkownik Sweet Bulldog nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 170 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: paker »
a co to jest piracetam i jak dziala lecytyna odrazu polepsza pamienc czy po dlugo trwalym uzywaniu
  • 126 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: psychedrine »
http://hyperreal.info/drugs/go.to/art/661

bral ktos leki z tego zestawu?Ale te mocniejsze, nie kofeina czy inne bzdety.Poza tym one wszystkie sa dostepne w polskich aptekach?Np Methamphetamine hydrochloride itp.
  • 849 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Metamfetaminy na pewno nie kupisz w polskiej aptece, tak samo jak i zwykłej amfetaminy. Jedyny amfetaminopodobny lek w polskich aptekach to Concerta (metylfenidat). Jest na receptę, różową.

Od siebie polecam miks piracetamu z żeń szeniem. W większości aptek i sklepów zielarskich można kupić alkoholowy wyciąg z żeń szenia o nazwie Panaxan. Kosztuje poniżej 10zł. Na mnie najlepiej działa w dawkach 5ml rano, 2,5ml po południu. Na ulotce pisze by brać 3 razy dziennie, ale wieczorna dawka utrudnia zasypianie.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 126 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: psychedrine »
Piracetam mam.Wczoraj zjadlem 9 tabsow po 1200mg kazdy.Takie dziwne uczucie, jakby w okol nic nie istnialo, mozna sie w sumie skupic lepiej.Wjebalem tyle bo juz sie wkurwialem gdyz mniejsze dawki w ogole na mnie nie dzialaja.Moze mam za bardzo zlasowany umysl nie wiem.

Co do tych lekow to wiem ze kumpel (na odwyku) dostawal jakies leki z apteki i mowil ze jeden działał identycznie jak feta i pozniej okazalo sie ze przepisał mu go zdebilały lekarz i ze nie powinien tego dostawac.Ciekawe co to było.Mysle ze nie concerta.Niem oge sie do niego dodzwonic a poza tym pewnie on i tak nie pamieta co to bylo :\
A tak z ciekawosci, te niektore netowe apteki gdzie niby mozna kupic amfetaminopodobne to lipa na 95% pewnie nie?Ale miło byłoby miec w rece taki desoxyn a nie jakas brudna, huj wie gdzie robioną fete.
Zablokowany
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.