Jest to dla mnie przerażające jednak niestety złe wyniki wątrobowe, które miałem wcześniej nie skłoniły mnie do zaprzestania, wyniki się poprawiły a ja dalej w tym tkwiłem - teraz mam nadzieję już na zawsze to za mną jednak chciałbym zrobić sobie kompleksowe badania dlatego proszę o pomoc, co te chemiczne gówno mogło uszkodzić w moim organiźmie, na jakie badania mam się udać ? Do jakiego lekarza iść? Co mówić?
Btw jaka terapia okazała się skuteczna? Byłeś w ośrodku, jeśli tak to w jakim i gdzie? Czy chodzisz do terapeuty? Daj jakieś rady.
Myślę, że nie mogę powiedzieć, iż terapia okazała się skuteczna gdyż dopiero co ją zacząłem, tzn. skuteczna była pod względem alkoholu - 9 miesięcy abstynencji po grupie motywacyjnej (ponad miesiąc trwała ta grupa) jednakże jak skończyłem odbywać spotkania wróciłem do ćpania już bez alko, teraz terapie wznowiłem w nowej grupie i zamierzam dalej trwać w abstynencji alkoholowej a także dołączyć do tego abstynencje narkotykową. Dwa spotkania w tygodniu grupowe + 2 spotkania w miesiącu indywidualne jednak tak jak mówiłem nie mogę powiedzieć jeszcze, że to pomogło, gdyż już upadłem i się przyznałem do tego upadku, pozwolono mi kontynuować, zobaczymy co dalej z tego wyjdzie...
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze
Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.
Narkofabryka w dawnej stadninie
Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.