Jest w aptece Benfogamma (benfotiamina) do kupienia ale nie wiem czy przekracza bariere krew-mózg, to też jakaś krewna witaminy B1 i czy ma jakieś efekty odczuwalne psychicznie.
Ale uważajcie żeby tego nie stosować przewlekle. W polskiej ulotce do którejs z witamin B przeczytalem ze stosowana w bardzo dużych dawkach i przez dłuższy czas wywołuje nawet fizyczne uzależnienie.
Ja to brałem w zalecanych dawkach jak dla leku Arcalion , co prawda krótko bo mało tego miałem. Ale nie odnotowałem żadnych działań nie pożądanych.
tinoss pisze:warto stosować przewlekle czy raczej tylko doraźnie w razie potrzeby ?
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
A, co do żółtawego sortu to działa tak samo jak biały, no może troszkę słabiej, ale sulbutiamina nie ma wyraźnego działania więc ciężko to porównywać.
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.