Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
Zablokowany
  • 421 / 21 / 0
Drążąc temat, jest jakiś skuteczny sposób na zniwelowanie neurotoksyczności, ew. dodać jakiś miks który jest neuroprotekcyjny? Samo działanie antydepresyjne Sele powinno być neurorpotekcyjne, zgadza się?
  • 3 / / 0
Troche posiedzialem sobie jako gosc na tym forum. Przejrzalem, a to najmocniejsze, a to najlepsze srodki. Ale ni chuja nie wiem co wybrac. Mam 20 lat, siedze caly dzien w domu. Nie chce mi sie kompletnie nic. W pewnym momencie spojrzalem na wasz formularz rejestracyjny i wylaczylem strone, bo nie chcialo mi sie go wypelniac. Jestem leniwy? Nie mam ochoty nawet pograc na konsoli, zaraz ja wylaczam, rozpierdalam sie na kanapie i ide spac. Cale dnie jestem zmulony, wszystko dookola mnie wkurwia a najchetniej to bym nic. Co mi polecacie wybrac? Czytalem ze bardzo dobry srodek(mix) ze wzgledu na to ze jest naturalny i dziala dobrze to Ciltep. Ale czy to mi da takiego widocznego kopa, ze ja w koncu kurwa zaczne dzialac? Rok temu bralem sertraline(z zalecen lekarza), lekarza olalem i przestalem brac bo bylo po tym jeszcze gorzej. Zaczalem stosowac tak zwany sekret mnicha, czasami przywracac swiezosc lusterka z bialego pylu. Bylo dobrze, jeszcze dwa miesiace temu mialem zajebista prace i wszystko mi sie ukladalo. Niestety ze wzgledu na wszechobecne w tej kurwa wielkiej brytanii narkotesty nie moge juz palic. Czytalem o noopept, ale w uk jest niedostepny od 2016 roku(zostal zakazany).
Przepraszam was za brak polskich znakow ale nie chce mi sie instalowac polskiej klawiatury w windowsie.

Przeniesiono w odpowiednie miejsce - tur3k
  • 3406 / 534 / 0
@pekaes

Ja jednak się trzymam tego co kiedyś i polecam zdrowysklep, dziś przerobiłem trochę ich wynalazków i efekt czuję do teraz, aż głowa boli... oxi również od nich mam ale jeszcze nie brałem(cieszy mnie twoje info że tak fajnie może zadziałać) - na czasie będę testował.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 1322 / 18 / 0
Ta zwykla cholina jedzona codziennie coś daje?
Jego przyjaciel miał ksywe "Diabeł".
  • 714 / 45 / 0
towlasnieja pisze:
Troche posiedzialem sobie jako gosc na tym forum. Przejrzalem, a to najmocniejsze, a to najlepsze srodki. Ale ni chuja nie wiem co wybrac. Mam 20 lat, siedze caly dzien w domu. Nie chce mi sie kompletnie nic. W pewnym momencie spojrzalem na wasz formularz rejestracyjny i wylaczylem strone, bo nie chcialo mi sie go wypelniac. Jestem leniwy? Nie mam ochoty nawet pograc na konsoli, zaraz ja wylaczam, rozpierdalam sie na kanapie i ide spac. Cale dnie jestem zmulony, wszystko dookola mnie wkurwia a najchetniej to bym nic. Co mi polecacie wybrac? Czytalem ze bardzo dobry srodek(mix) ze wzgledu na to ze jest naturalny i dziala dobrze to Ciltep. Ale czy to mi da takiego widocznego kopa, ze ja w koncu kurwa zaczne dzialac? Rok temu bralem sertraline(z zalecen lekarza), lekarza olalem i przestalem brac bo bylo po tym jeszcze gorzej. Zaczalem stosowac tak zwany sekret mnicha, czasami przywracac swiezosc lusterka z bialego pylu. Bylo dobrze, jeszcze dwa miesiace temu mialem zajebista prace i wszystko mi sie ukladalo. Niestety ze wzgledu na wszechobecne w tej kurwa wielkiej brytanii narkotesty nie moge juz palic. Czytalem o noopept, ale w uk jest niedostepny od 2016 roku(zostal zakazany).
Przepraszam was za brak polskich znakow ale nie chce mi sie instalowac polskiej klawiatury w windowsie.

Z jednej strony idealnym narkotykiem dla ciebie byłaby amfetamina. Z drugiej opiaty. Może połącz i życie wtedy dopiero nabierze prędkości.

A tak serio: masz wątek anhedonia, tam poszukaj bo było pisane miliardy razy.
  • 105 / 6 / 0
No na mnie Oxiracetam na początku przez pierwsze kilka dni działał bardzo wyraźnie jeżeli chodzi o naukę. Bardzo poprawił mi czytanie ze zrozumieniem ostatnio miałem tak że jeżeli czegoś nie rozumiałem i nie ciekawiło mnie a musiałem się tego nauczyć to mogłem czytać , przepisywać po kilkadziesiąt razy i dalej miałem problem ze zrozumieniem i zapamiętaniem, przez pierwsze dni stosowanie oxiracetamu nagle wszystko zaczęło mi się zazębiać, zacząłem rozumieć kojarzyć fakty, wszystko zaczęło mnie bardziej ciekawić interesować, także dłużej potrafiłem siedzieć przy książkach normalnie to co 5 minut wstaje i się rozpraszam (chyba mam ADHD :)) ogólnie robię wszystko tylko żeby się nie uczyć, Co jeszcze zauważyłem to to że bardzo wyczulił mi się słuch i wszystko nabrało jakby więcej głębi kolorów i wyrazistości. W rozmowie czułem się też bardziej inteligentny i zabawny co prawda po kilku dniach odczucia nie są już takie spektakularne, ale ciągle odczuwalne jest lepsze skupienie, większy spokój, lepszy sen, fajne sny się śnią. Zaczynałem od dawki 500mg ale odczucia były słabe więc próbowałem 1g na raz i tu już był dobrze natomiast 1,5g to już było za dużo, teraz 3 tydzień z kilkudniowymi przerwami stosuje oxiracetam i teraz żeby coś odczuć już muszę zastosować min. 1,5g na raz spróbowałem też 2g na raz ale wtedy już czuć że to za dużo.

W związku z tym mam dwa pytania:
-czy dawki rzędu 1,5g na raz 2-3 razy dziennie są bezpieczne ?
- odczuwam takie dziwne zamulenie głowy niby lepiej mi się uczy ale jest takie wrażenie jakby głowa była zmęczona, senna, pijana ale nie czuję żadnego bólu i się zastanawiam czy to może być brak choliny? Bo mam choline ale przestałem ją jeść bo wydawało mi się że mam jej nadmiar w organizmie bo zawsze jak ją zjadłem (500mg-1g) to zaraz miałem tak sucho w ustach i śmierdziałem rybą :-D a zamulenie nie przechodziło

Co do racetamów to stosowałem Memotropil(Piracetam), Aniracetam i Oxiracetam i z tych trzech Najlepszy dla mnie Oxiracetam, Po memotropilu tak samo miałem dużo lepsze odbieranie barw, i dużo lepszy sen, ale nie pomógł on mi znacząco w nauce. Po Aniracetamie to ciężko mi powiedzieć bo wydaje mi się że po prostu z kiepskiego źródła go mam bo nie odczuwam po nim nic, a 3 latat temu miałem Aniracetam w tabletkach z Smart Powders i z tego co pamiętam to lekko na mnie działał ale na pewno nie tak dobrze jak Oxiracetam. Noopept też stosowałem ale dla mnie okazał się wielką klapą ponieważ wywoływał u mnie senność i jedyny jego plus to był taki że dobrze się po nim spało i fajne realistyczne sny były, poza tym zauważyłem też , że strasznie pobudzał mi apetyt i wywaliło mi po nim bęben :-D
  • 1 / / 0
W najbliższym czasie (4 miesiące) będę miał dużo nauki i planuje użyć specyfików które poprawiają pamięć i koncentrację. Póki co biorę ALC 1g i piracetam 2,4g z rana + na wieczór ZMA. Co byście zmienili w tym zestawie? Czy może lepiej taki zestaw brać tuz przed nauką (ucze się wieczorami)? Z góry dzięki za sugestie
  • 3 / / 0
Little_Jack pisze:
towlasnieja pisze:

Z jednej strony idealnym narkotykiem dla ciebie byłaby amfetamina. Z drugiej opiaty. Może połącz i życie wtedy dopiero nabierze prędkości.

A tak serio: masz wątek anhedonia, tam poszukaj bo było pisane miliardy razy.

Zamowilem juz ten ciltep i jutro go bede mial. Zobaczymy jak to podziala. Moze dzialac nawet jako placebo a i tak bede zadowolony jak beda efekty. A niestety regularnie wciagac nic nie moge, bo zeby dostac sie do jakiejkolwiek pracy w UK musze przejsc narkotesty.
  • 3406 / 534 / 0
300mg 5htp + 6000mg ginkgo biloba - konkret zadziałało (oczywiście jeżeli chodzi o ten poziom ućpania ) :D
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 55 / 1 / 0
ronni3 pisze:
W najbliższym czasie (4 miesiące) będę miał dużo nauki i planuje użyć specyfików które poprawiają pamięć i koncentrację. Póki co biorę ALC 1g i piracetam 2,4g z rana + na wieczór ZMA. Co byście zmienili w tym zestawie? Czy może lepiej taki zestaw brać tuz przed nauką (ucze się wieczorami)? Z góry dzięki za sugestie

Bardzo fajne, dobre połączenie, które na pewno przyniesie Ci pożądany efekt.
Zjedź z piracetamu po 2tyg. do połowy tj. 2.4g dziennie.
Trzymaj się tego.
Uwaga! Użytkownik zasadniczy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.