Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. 4-MAR i BZP.
ODPOWIEDZ
  • 448 / 14 / 0
@Bigos, nie tyle boją, co 4,4'-DMAR zdelegalizowany końcem listopada i aktualizacja już obowiązuje. Obecna ustawa pozwala na aktualizację listy bez potrzeby wielkich ogłoszeń, na co zwracałem uwagę. Zrobiono kilka przeniesień w grupach (m.in. alfa do grupy 4 poszła) i zdelegalizowano:
1) 4,4'-DMAR
2) AB-CHMINACA
3) AB-PINACA
  • 2428 / 92 / 0
To ja wiem ale pisząc ze vendorzy boją sie bawic w sprzedaż mialem na mysli ogolnie aminorexy... przeciez 3,4-DMAR nadal pozostaje legalny a ponoc jest jeszcze bardziej zajebisty od 4,4`-DMAR %-D
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 263 / 10 / 0
o aminoreksach w ogle huja pisza wszędzie i nigdzie praktycznie ich nie ma a to przecież niby przyszlosc narkotykow a vendorzy nawet nie bawia się w to no kierwa kaj te aminoreksyyy
  • 2428 / 92 / 0
Tyko dla ELIT %-D też mnie to fkurwia no ale co my tu zwykłe bjeda szaraczki mamy do gadania? :huh:
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1049 / 10 / 0
Tam duzo mitow jest, a malo dowodow. Oprocz tego ze zajebiscie niebezpieczne to malo jest wiarygodnych danych, ze testujacy mieli wlasnie ta substancje. Dwa razy mialem i dwa razy to nie bylo to... Sprawdzone na sprzecie w labie. Raz mialem mala probke, ktra byla ta substancja, ale wcale na kolana nie powalala. Tyle ode mnie.
  • 1628 / 199 / 0
Mały update: Od jakiegoś czsu są już wartości EC50 dla 4,4'-DMAR'a:
(±)-cis-4,4′-DMAR
DA = 8.6 ± 1.1, NE = 26.9 ± 5.9, 5-ht = 18.5 ± 2.8 2,[/abbr]

Źródło: http://www.emcdda.europa.eu/attachement ... 006ENN.pdf strona 9/20.

Oicjalnie dawkowanie:
Spoiler:
  • 20 / / 0
noithai pisze:
Tam duzo mitow jest, a malo dowodow. Oprocz tego ze zajebiscie niebezpieczne to malo jest wiarygodnych danych, ze testujacy mieli wlasnie ta substancje. Dwa razy mialem i dwa razy to nie bylo to... Sprawdzone na sprzecie w labie. Raz mialem mala probke, ktra byla ta substancja, ale wcale na kolana nie powalala. Tyle ode mnie.
Miałem okazję spróbować 2 razy w życiu 4,4 Dmara nie wiem dlaczego ale szybko usunięto z rynku tego RCka. Czy wiecie czy jest gdziekolwiek dostępny? Ogółem faza bardzo przyjemna do tańczenia zajebiste, strasznie rozszerza źrenice. Substancja po której na drugi dzień bez problemu możesz zasnąć ;P dlaczego niebezpieczny? Nie miałem po tym żadnych efektów ubocznych prócz zawalonego kinola bardzo gęstą mazią .... %-D
  • 19 / 2 / 0
DMAR sam w sobie jest w miarę bezpieczny póki się nie przekracza jednorazowo dawki 200mg i się nie miksuje z innymi substancjami. Niebezpieczeństwo używania tej substancji wynika z tego że bardzo długo się utrzymuje w organizmie i w połączeniu z innymi serotogenikami serotoninergikami w prosty sposób powoduje ZS. Dla przykładu czas połowicznego rozkładu 4MAR wynosi 12-19 godzin, tu schemat porównawczy czas połowicznego rozpadu Aminoreksu i 4,4'-DMAR :
[ external image ]

musiałem poprawić :| - surv
  • 8 / / 0
4,4Dmar jest legalny? Tutaj sie spotkalem z opiniami ze juz ponoc nielegal, lecz na tej liscie z lipca nie widnieje 4,4dmar:

http://orka.sejm.gov.pl/proc7.nsf/ustawy/3107_u.htm
  • 1472 / 26 / 0
Substancji wpisanych drogą rozporządzenia nie można sprzedawać ,lecz można je posiadać ,było wałkowane na forum
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.