Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
361
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
329
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1012

ODPOWIEDZ
  • 571 / 28 / 0
Działała na kogoś sertralina mobilizująco, zwłaszcza w porównaniu do innych SSRI?
Uwaga! Użytkownik thepass nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2760 / 34 / 0
Muszę oficjalnie przyznać i pewnie nie odkryję tutaj Ameryki, ale to jebane gówno po ponad trzech tygodniach zaczęło działać. Muszę tylko odstawić dwa inne badziewia na rzecz tylko SSRI, żeby mieć mocniejsze podwaliny pod stawianie opinii, ale na dzień dzisiejszy tak: fobia społeczna OFF, nerwica OFF, wyjebanie mocno MODE ON, a z reguły i tak lecę na 50mg, poza jednym dniem ze 150mg i może trzema na 100mg. Właściwie i tak już mam zamiar prosić magika %-D o kolejną receptę o Setaloft w setkach. Parę side-effectów mi przeszkadza, jak np. bruksizm jak stąd do Essen i ziewanie jak na zjazdach po deksie over 9000, co nieraz wygląda komicznie w relacjach społecznych, ale generalnie jest git. Jeszcze tylko jakaś fajna benzodiazepinka do klasera %-D na zastępstwo alko i mogę przenosić góry z palcem w dupie. ;-)
  • 429 / 36 / 1
Jak długo bierzesz?
  • 619 / 45 / 0
Po niecałych dwóch miesiącach na sertrze (miesiąc 50 mg, trzy tygodnie 100 mg) zaczynam z niej schodzić na własną rękę. Planuje zmniejszać o 25 mg co 4 dni. Myślicie, że to nie będzie za szybko?

Jeżeli chodzi o efekty to mega - pewność siebie +80%, brak sennosci w ciągu dnia, wyjebane na wszystko, lepsze prowadzenie auta.
Z minusów: ciągle ziewanie, pocenie jak świnia, zero alko i drugsów, czasem spadki mocy - blada twarz, zimne poty, poczucie jakbym miał zemdleć.

Ogólnie polecam, ale ja chyba nie potrzebuje ;)
  • 155 / 3 / 0
Pytanie ds wpływu sertraliny na stymulanty.

Jak powyżej.
1.Ma to jakiś wpływ? Bo zauważam jak by coraz słabsze działanie stym jak np hex lub 4f-MPH, a nawet GBL(ps. wiem że to nie stym).
2. Jeżeli tak to po jakim czasie, czy w jakiej ilości to wpływa?
3. Dalej jeżeli tak to ile po odstawieniu sertraliny, wroci to do normy?
Wczoraj wziełam ostatnią tab (a, że lek był otrzymany od rodzinnego w drodze kłamstwa, że psychiatra mi przepisuje, a teraz z pewnego względu nie może itp) to więcej już raczej nie otrzymam( tak czy siak i tak marny był efekt)
"Lepiej krótko, próbując wszystkiego, żyć, niż nawet i wieczność gdy nie można nic" :old:
  • 6 / / 0
Na mnie sertralina zaczęła działać po około 1.5 miesiąca, w porównaniu z fluoksetyną która brałem 3miesiące to różnica jest ogromna. Tak stopniowo zacząłem zapominać o wszystkich moich problemach, jest zajebiście. W tym czasie piłem okazyjnie gbla.
Uwaga! Użytkownik creazy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1343 / 18 / 0
mochi7 pisze:
Pytanie ds wpływu sertraliny na stymulanty.

Jak powyżej.
1.Ma to jakiś wpływ? Bo zauważam jak by coraz słabsze działanie stym jak np hex lub 4f-mph, a nawet gbl(ps. wiem że to nie stym).
Na tym przystopujmy.
1. hex nie jest imo wart uwagi. Z szacunkiem, ale to gówno w porównaniu do 4f
2. Inhibicja dopaminy nawet w dawkach 400mg nie moze sie równać 5-10 4f-mph, no chyba że jest jakiś profil działania, dla którego po pół roku może być czuć sertraline w takiej dawce, a 4f widać odrazu.
Takie sam WZ można zobrazować porównaniem Wenli do Sertry.
3. Już raczej jest uzasadnione to, ze jarałem sie amitryptyliną na zasadzie "o kurwa, wpływa na WZ 5-ht i NA jak tramiec" (tymbardziej ze jednak ami jest agonista jednego receptora opio) - Temu porównaniu bliżej niż sercie do 4f-mph.
W każdym bądź razie, zalew serotoniny w huj pozytywny
Po leczeniu z jakies 1,5-2 lata zesrało się i nawet po 0,5 roku przerwy po 75-100 amitryptyliny prędzej pierdolnie mnie sennosc, niż owy zalew -> jezeli wiec z 0,5 roku leczyłeś się sertrą, to może być ciężej niskim dawkom normalnie działać
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 155 / 3 / 0
Leczyłam się ok 2 miesiące więc nie powinno być tak źle...

Chociaż dziś wziełam 4 - CMC (pierwszy raz w życiu) 100mg to oprócz zajebistego bólu w nosie i spływu do zrzygnięcia, to nie czułam nic więcej oprócz efektu równego placebo. Czytałam na forach że po tym są rozszerzone źrenice, a ja nie mam. Możliwe że dali mi coś innego? (dostałam to jako próbkę gratis)
"Lepiej krótko, próbując wszystkiego, żyć, niż nawet i wieczność gdy nie można nic" :old:
  • 1343 / 18 / 0
jest az 75% podobienstwa, wliczajac 25 ze testnąłeś (leśny towar?)
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 619 / 45 / 0
Tydzień bez sertry za mną - tragedia.
Ciągłe zmęczenie, zawroty głowy - szczególnie przy aktywności fizycznej, czasem migreny (nigdy wcześniej nie miałem).
Kiedy to się skończy ;o
ODPOWIEDZ
Newsy
Badania: Najczęściej używanym narkotykiem w Macedonii jest marihuana

Respondenci palą jointa, aby zmniejszyć stres i się zrelaksować.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.

Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.