BogdanZwanyAndrzejem pisze:Mi kręcenie nie dawało dodatkowych odczuć relaksacyjnych jak to niektórzy tu wskazują, a wręcz przeciwnie - wkurwienie, bo mi nie wychodziło tak jak innym :D za mało praktyki i się zniechęciłem. Ale może jeszcze podejmę kolejną próbę i dokupię zwijarkę ^^
Od siebie to polecam Golden Virginię, pewnie już ktoś polecał w temacie. IMO najlepszy tytoń, świetny taki jaki jest i do aromatyzowania. Co do tego drugiego to zawsze ceniłem sobie jakieś naturalne aromaty. Polecam skręcić pełną paczkę fajurek, a w górę paczki wepchnąć torebkę po herbacie wypchaną skórką od cytryny i goździkiem. Na następny dzień smakują i pachną 5x lepiej i intensywniej niż Djarumy :-)
[ external image ]
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nie tylko skręcanie w rękach uspokaja, z osprzętem to również daje wiele przyjemności i zajmuje około 20 sekund / fajkę, mniej niż gdybym kręcił bez maszynki
w skręcaniu ręcznym już mam wprawę i mi wychodzą takie ładniutkie czasem, aż sobie je podziwiam.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek
Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.