Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1509 / 223 / 0
brd123 pisze:
Hexe pisze:
Escitalopram + kwas walproinowy + opio (koda, PST, bupra) = ???

Z góry dziękuję za jakiekolwiek poważne spekulacje i potwierdzone info, misiaczki. :hug:
Było setki razy - samo działanie fizyczne, mocno się zawiedziesz.
Zauważyłam. Zauważam. Niemniej dzięki za opinię. Btw, dostałam trazodon, a odpadł mi escitalopram. Wcale nie jest lepiej. Rzucając 300 mg kody z Antidolu czułam swędzenie dłoni i karku. Lipa jak sam skurwesyn.
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 4 / / 0
Witam.
Jestem nowy na forum - od 2 miesięcy leczę się na nerwice lękową (wywołaną po przestaniu palenia marihuany) od miesiąca przyjmuję paroxinor 30mg wieczorem i czuje się bajecznie - na tyle normalnie, że chciałbym np. raz na 1-2 tyg zapalić jointa i się odstresować. Słyszałem, że paroxinor nie idzie w parze z alkoholem bo wracają lęki itd(zaburza działanie leku)

Jednak jak to jest z paroxinorem i marihuaną, ktoś łączył ? Widziałem na różnych forach, że niektórzy mają lęki - a inni miłe fazy bez zrycia - co polecacie, jakie macie doświadczenia ?

POZDRAWIAM
  • 46 / 2 / 0
Berig pisze:
alfachem pisze:
Zgodnie w wiedzą farmakologiczną opioidy i selegilina w miksie zagrażają życiu.
Pozwolę sobie odkurzyć.

Widać każdy czerpie z innych źródeł. Tylko czyje są prawdziwe?
1) Interakcji farmakodynamicznych negatywnych brak. Selegilina pozwala na dłuższe i silniejsze odczuwanie opiatowej euforii, bo hamuje rozkład DA.
2) Interakcji farmakokinetycznych też nie dostrzegam. Selegilina jest metabolizowana przez CYP2c19 (który nie jest powiązany z opioidami) oraz inhibituje CYP2A6, który również z opioidami nie ma nic do czynienia.
Dołączam się do pytania i je poszerzam - w połączeniu z jakimi dragami występuje interakcja z Selegiliną? Ot choćby stymulanty, jak amf, mdma, eph czy nawet meow meow (ahh... :diabolic: ), rozkład DA jest kluczowy, bo wiadomo główną rolę gra dopamina, ale czy łączenie jest w jakiś sposób niebezpieczne? Jakie mogą zajść anomalie?
  • 766 / 136 / 6
@Up
Przede wszystkim radzę uważać na analogi PEA, takie jak 2C-x. Metabolizowane podobnie jak pierwowzór przez MAO-B. Kiedyś złapałem się na tym, że 35mg 2C-C trzymało mnie 16h i działało kurewsko mocno, podbijając ciśnienie do 180/120. Zapomni człowiek, faktów nie skojarzy i już nieszczęście gotowe.

A 2C-T-x omijać szerokim łukiem, bo to dodatkowy inhibitor MAO-A.
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 495 / 22 / 0
Grzeglarz pisze:
Słyszałem, że paroxinor nie idzie w parze z alkoholem bo wracają lęki itd(zaburza działanie leku)
Nie wiem, jak tam dokladnie z tym jest, ja zazwyczaj na psychotropach odpuszczam calkowicie alko, do paro zdazylo mi sie wypic moze 2-3 i pamietam ze zadzialaly o wiele mocniej niz normalnie, wiec na tym poprzestalem.
Grzeglarz pisze:

Jednak jak to jest z paroxinorem i marihuaną, ktoś łączył ? Widziałem na różnych forach, że niektórzy mają lęki - a inni miłe fazy bez zrycia - co polecacie, jakie macie doświadczenia ?

POZDRAWIAM
Jak masz leki nacodzien to osobiscie bym nie laczyl go z marihuana. U mnie zawsze to wywolywalo cholernie paranoidalny trip (tez mialem napady lekowe) wlacznie z kardio zwalalami ktore wiekszosc ludzi konczyly by na sorze/dzwonily po karetki, na szczescie pod wzgledem dokladnie wiem jakie liczby powinny mnie martwic i *odpukac* jeszcze nawet blisko nie bylem.
Przy dobrym set & settings z dobrymi znajomymi, jak najbardziej mozna miec fajnego lajtowego tripa, ale zawsze sa to takie troszeczke puste tripy bez tej magii/głębi. No chyba, ze ktos pali tylko dla kompletnej dewastacji, jak to kazdy polski stonner w czasie gimbaza-koniec lo, to moze byc to nawet na reke
  • 29 / / 0
Witam, od dłuższego czasu biorę dużą ilość leków (1.6g depakiny, 400mg ketrelu, 100mg sertraliny i 150mg lamotrixu dziennie) i chciałem się zapytać, czy mogę brać normalnie dragi bez zagrożenia życia (oczywiście w rozsądnych dawkach).
I don't know, just where I'm going..
  • 2949 / 247 / 0
Niektóre dragi tak, żadnych euforyków działających na serotoninę bo dostaniesz ZS, alko też odpada bo lamotrygina przestanie działać.
  • 167 / 1 / 0
Czy jest jakiś antydepresant, który nie koliduje z opiatami, w sensie nie ma wpływu na moc fazy?
I know I dreamed you a sin and a lie
I have my freedom but I don't have much time
  • 438 / 18 / 0
biorę escitalopram i mirtazepinę
nie widzę, żeby alkohol miał mnie robić mocniej,
wręcz na odwrót mogę piwkować cały dzień

za to chyba to drugie (mirta) obniża tolerkę na mj
a przynajmniej utrzymuje ją na tym samym poziomie
ile byś nie jarał, 1 szkiełko trzyma długo- kilka h odczuwalne solo
Uwaga! Użytkownik samedobretopy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 86 / 2 / 0
Biorę mirtrazepam + sertralina, czy DXM lub tramal może zerować działanie antydepresyjne jednego z nich?
ODPOWIEDZ
Newsy
15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.