Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 574 / 10 / 0
wprowadzili mi w pracy system 3zmian i przez kilka dni mam najgorsze czyli w nocy praca a w dzien sen i nie moge sie wyspac. co mozna wziac na sen zeby pospac te 8 godzin? po pracy ide spac budze sie po ok 2h a pozniej to juz roznie zazwyczaj czesciej. mam cisze ale problem ze snem jest nadal w pracy chetnie bym poszedl spac , w nocy nie mam problemu ze spaniem. co mozna zazyc na sen co mnie nie zmuli po obudzeniu sie? dodam tylko ze biore alprazolam doraznie (nie chce wiecej benzo brac). mianseryna zamula bardzo troche po przebudzeniu
  • 561 / 40 / 0
melatonina 3mg , wywar z pietruszki i rumianku
A praca w nocy jest zajebista ;p
  • 23 / / 0
W przypadku leków nasennych (z tym co się spotkałem do tej pory), na każdego działają inne i w inny sposób. Próbowałem kilku różnych specyfików, ale o dziwo najlepiej działa na mnie ketrel, natomiast znajomy (też lubiący się w różnych substancjach) zasypia w moment po zolpidemie. Ciężko ustalić co dla Ciebie będzie najlepsze, także moim zdaniem najlepiej metodą prób i błędów dojść do tego co działa na daną jednostkę najlepiej i to stosować
  • 43 / 3 / 0
Można też spróbować bellergot, tani i lagodny środek. Jedna tabletka pod język i idziesz spać, tylko na receptę. Chociaż najpierw warto spróbować sposobu kolegi powyżej. Bo melatonina tez wspaniale usypia.
Skoro tak niewiele już pozostało
Wyruszmy ścieżką zatracenia
Wejdźmy głębiej i głębiej
A gdy ciemność zamknie się nad nad naszymi głowami
Zdamy sobie sprawe że nie ma już nas
Zostało tylko zatracenie...
  • 501 / 7 / 0
Benzo nie chcesz, może trazodon? w większych dawkach też muli rano i to się może utrzymywać nawet kilka godzin, spróbuj jak już od małych dawek tabletki są z przedziałką.
  • 825 / 14 / 0
Dwa browarki, trzeci jeśli się wybudzisz.
Wiem co to robota nocna, szczególnie wiosną/lato, wracałem o 7 do chaty
a tu mi naparzają kosiarkami, gdzieś dalej remont, bloki ocieplają.
Zawsze też możesz spróbować nasen/stilnox z tym że nasen tańszy.
Lekarze pierwszego kontaktu bez problemu to wypisują, szczególnie jeśli jesteś w takiej sytuacji jak teraz.
  • 5841 / 1211 / 43
Kupić butlę giebla, rozbijając dobowy rytm snu.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1450 / 19 / 0
Taaa... praca w nocy jest o tyle męcząca, iż człowiek w 95% prowadzi dzienny tryb życia i potem ciężko mu się przestawić.

Niestety, aby wyspać się i przyzwyczaić/przeregulować organizm musiał byś non stop pracować na nocną zmianę. Sam miałem z tym problemy i nic mi nie pomagało. Latem jeszcze ok- 11-12 słonko grzeje wstajesz, niczym wystrzelony z katapulty. Ewentualnie drzemka 15-20 min, Ale zimą to katorga. Budzisz się 17-18 i nie wiesz co się dzieje... :)
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 1889 / 72 / 3
Ja bym proponowała zmianę pracy na bardziej ludzką...
Generalnie to spróbuj melatoniny, a po przebudzeniu magnezu i yerba mate. Powinno pomóc.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 392 / 26 / 0
3 zmianowa praca to najgorsze co moze byc. Zegar biologiczny rozwala sie totalnie. Prace zmienić nie tak łatwo, próbuj z melatoniną jak pisali inni, w leki sie nie pchaj. Jakaś melisa, browara czy dwa też można strzelić ale wiadomo że codziennie to też lipa.
Ale tak jak wyżej, przemyślałabym zmianę pracy bo przypłacisz to zdrowiem.
[ external image ] :heart:
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.