Jak to z ćpunskim nawykiem chciałem zarzucić od razu 4 naraz ale czytam opinie ludzi i jeden miał jakąś tam zapaść drugi co innego to stwierdziłem ,że trzeba poważnie traktować ten lek i zaczynam od 25 mg . Ciekawy jestem jakie będą efekty :-D
Jak coś to anafranilu mi trochę zostało.
pawelwisniewskipiotr pisze:Dzięki za odpowiedź :) No właśnie, odnośnie działań ubocznych amitryptyliny wyczytałem że może powodować zwłóknienie serca. Nie jestem ani farmaceutą ani lekarzem ale na chłopski rozum gdyby wystąpił taki efekt uboczny to byłoby to chyba trwałe, nieodwracalne uszkodzenie serca. Ja myślałem że efekty uboczne leków występują tylko w czasie brania i po zakończeniu kuracji ustępują
Z tym lekiem biegałem do 10km (hobbystycznie) w 1-1,5godziny, nie czułem problemów sercowych.
Przy braniu sulprydu i arypiprazolu bez biegania wystąpiły za to na tyle poważne problemy, że była to jedna z 3 sytuacji skontaktowania się z psychiatra na jej prywatny numer telefonu.
EKG miałem co miesiąc - wszystkie wyniki w normie.
Inna sprawa że na chwile obecna to neurolog przepisał amitryptyline i kazał brać 25mg, nie mogę sobie pozwolić na parudniowe zarzucanie jej w dawkach 200-300
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych
14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.
Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon
Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.
Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce
Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.