Inne substancje wykazujące działanie na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Stymulanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 397 / 32 / 7
surveilled pisze:
Co do reszty "wymagań": różni ludzie mają różne potrzeby i dlatego pytania "pomóżcie mi wybrać" są podminowane u podstawy i z reguły szkodliwe. Ja zawsze wychodziłem z założenia, że muszę sam spróbować wszystkiego i samemu wydedukować, co mi pasuje.
dokładnie,kazdyy ma inny organizm,upodobania, wagę, przekonania itd.
Ja osobiście jestem tradycjonalistą, od lat Władziu i mj czasem pix no i meeef. To mi siedzi najlepiej. Sporadycznie próbuje nowych rzeczy, ale wiem od razu żę - albo są zajebiste i popłynę z nimi albo chujowe, wiec wole zostac przy sprawdzonych mi subst. Nie sięgnę też po RC bo po prostu nie.

Ćpajcie! A jak ćpiecie nie traćcie głowy :) :nuts:

%-D
Uwaga! Użytkownik kkrecha nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 155 / 3 / 0
surveilled pisze:
@JanBreivik2; mochi7: A ja Wam powiem, że nie ma stymulantów po których można zasnąć. Znoszenie senności to konstytutywny element definicji stymulanta. Kofeina utrudnia zasypianie nawet 8h po zażyciu.

Co do reszty "wymagań": różni ludzie mają różne potrzeby i dlatego pytania "pomóżcie mi wybrać" są podminowane u podstawy i z reguły szkodliwe. Ja zawsze wychodziłem z założenia, że muszę sam spróbować wszystkiego i samemu wydedukować, co mi pasuje.
Nie mam kasy żeby wszystkiego próbować (Nie pracuję, tylko studiuje, a stypendium socjalne tylko na mieszkanie starcza, resztę dostaję od starych( na rc to było mnie stać tylko dlatego że mi babka dawała kasę za każdym razem jak przyjeżdżałam po tygodniu- > ostatnio coś nie daje :/ )

Dodatkowo zmarnowałam prawie 150 zł na SS, a nic z tego nie działało. (5 różnych substancji, i nawet działania na granicy placeba nie było :motz: )

Więc jeżeli na każdego każda substancja różnie działa. To dla mnie najważniejsze jest żeby nie było ogromnych źrenic (oststecznie na parę godzin) bo przy 4-f-mph to jak wezmę w jeden dzień to jak wieczorem zaczyna się zejście to mi oczy wyjebuje i na drógi dzień prawie cały dzień mam takie, i nic na to nie pomaga ( ja głupia wziełam 160 mg kodeiny, co pomogło trochę, ale przy zejściu masakryczny ból łba, przez całą noc i większość następnego dnia, zasnęłam tylko dzięki temu że matka ma przepisane klony i mi urzyczyła połówkę :D [tak bolało że mi się śniło że mam głowę całą w siniakach i mnie w śnie bolała, ale klony się spisały i nie musiałam tego na żywca przeżywać :-D ] Lol znowu piszę za dużo, dopiero co ledwo żyłam, ale hex-en mnie dobudził :-O

Dobra do rzeczy przejdę:
Potrzebuje stima który działał by tak długo jak 4-f-mph i może nawet podobnie działać, tylko co najważniejsze żebym mogła na drugi dzień rano o 7 wstać bez krowich oczu (jeżeli by były to tylko przez chwile, a najlepiej w ogóle żebym przy rodzicach mogła wziąść i żeby się nie skapli)

Jezu nie mogę się wysłowić.
Po prostu najważniejsze kryterium to 1. Brak wielkich źrenic, czy jakkolwiek dziwnych oczu 2. Normalne zachowanie, tyle. Proszę o odpowiedź. Najlepiej z rc.
"Lepiej krótko, próbując wszystkiego, żyć, niż nawet i wieczność gdy nie można nic" :old:
  • 680 / 43 / 0
Weź wyprowadz sie od tych biednych rodziców i zacznij cpac za swoje zarobione pieniądze...
Moze babcia nie daje bo widzi na co wydajesz, he?

Zawsze brzydzila mnie postawa ludzi cpajacych za hajs rodzicow. A tutaj jeszcze prosba o porade po jakim dragu mamusia nie pozna ze jest sie pod wplywem...
Szkoda mi wszystkich takich rodzin.
I have only two emotions
careful fear and dead devotion
I can't get the balance right
with all my marbles in the fight
I see all the ones I went for
all the things I had it in for
I won't cry until I hear
because I was not supposed to be here.
  • 6255 / 446 / 12
@mochi7: Głupi argument. „Nie stać mnie, więc aby nie tracić kasy chcę mieć to (co chcę, a nie wiem czego chcę) na już.” :motz:

Odpowiedź brzmi NIE, weź się sama za swoje życie i nie ćpaj stymulantów, bo ktoś Ci to/je poradził.

BTW. Po co ćpać, skoro celem jest brak zmiany zachowania? :o
hera, koka, hasz, LSD – ta zabawa po nocach się śni
LSD, hera, koka i haszpodziel się z kolegami czym masz

Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
  • 1674 / 107 / 0
mochi tak sie konczy cpanie za grosze.
kupowanie w sklepach w których pchaja 1gr za 20 zl
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 143 / 5 / 0
Ja mam pytanie, który z legalnych obecnie RC byłby odpowiedni do pracy dla informatyka? Póki co zastanawiam się nad jednym z tych: 4-MPD, 3-FA bądź 2-FA.
P.S. W sumie dla poszerzenia wiedzy chętnie się też dowiem, które nielegalne były do tego najlepsze. Wiem, że jestem tu nowy. Chociaż miałem wcześniej już konto, ale to było z 10 lat temu...Nie znam jeszcze wszystkich panujących tu zasad, ale pewnie często ignoruje się "świeżaków". Mam nadzieję, że nie jest to regułą i otrzymam odpowiedź. Będę bardzo wdzięczny :)
"Prob­le­mem nie jest to że zażywasz nar­ko­tyki, up­ra­wiasz ha­zard, oglądasz te­lewizję, czy grasz na kom­pu­terze. Prob­lem jest kiedy już mu­sisz to robić." :old:
  • 155 / 3 / 0
kidswithguns pisze:
Weź wyprowadz sie od tych biednych rodziców i zacznij cpac za swoje zarobione pieniądze...
Moze babcia nie daje bo widzi na co wydajesz, he?

Zawsze brzydzila mnie postawa ludzi cpajacych za hajs rodzicow. A tutaj jeszcze prosba o porade po jakim dragu mamusia nie pozna ze jest sie pod wplywem...
Szkoda mi wszystkich takich rodzin.

Nic nie wiesz a piszesz, takie głupoty.
1. nie mieszkam z rodzicami (ale jak na weekend do nich przyjade, a muszę popracować to bez stim mi nie idzie i tyle)
2.Nie mogę pracować jak mam stypendium socjalne
(bo mi zabiorą) - modlę się jedynie o stypendium naukowe .
Nie znasz moich rodziców a się o nich wypowiadasz. Żaden z nich nie pracuje, ojciec może pare lat w życiu pracował, a że mu się nie chciało nic robić to se rente załatwił, matka podobnie.

Mam pieniądze (ale nie tylko rc są na świecie... Czynsz też muszę zapłacić) (i sporo z tego zarobiłam sama, nie korelowało to jednak ze stypendium). A pytałam się po to żeby po prostu nie marnować kasy na coś czego nie mogę używać przy ludziach. Ostatnio się na tym przejechałam, i nawet nie mam kiedy brać, bo współlokatorki są akurat przeciwne tego typu rzeczom.Najgorsze że na drugi dzień nie mogę wyjść z mieszkania. przez wielkie oczy. Hex-en nie zwiększa zbytnio, ale co chwile trzeba dorzucać i tolerka rośnie.

Wizz pisze:
mochi tak sie konczy cpanie za grosze.
kupowanie w sklepach w których pchaja 1gr za 20 zl
Jakoś nie zdarzyło mi się kupić grama za 20 zł. Jak znasz taką substancję to chętnie spróbuję %-D
"Lepiej krótko, próbując wszystkiego, żyć, niż nawet i wieczność gdy nie można nic" :old:
  • 2097 / 514 / 0
mochi7 mam dzicko dla ciebie idealny stymulant. Tani i nie powiększa źrenic.
[ external image ]
1,3,7-trimetyloksantyna
Standardowa dawka: 15-30 groszy, tolerancja nie szybuje zbyt szybko, mam i tata może nawet nie będą mieć nic przeciwko o ile przedstawisz im substancję pod zwyczajową nazwą. :finger:
  • 698 / 172 / 0
KapitanAizen: uprzedziłeś mnie :-) , właśnie przeczytałem powyższą dyskusję i też nasunął mi się wniosek, że ten właśnie stymulant najlepiej spełni wymagania mochi7 :cool:
  • 23 / / 0
mikeali pisze:
Ja mam pytanie, który z legalnych obecnie RC byłby odpowiedni do pracy dla informatyka? Póki co zastanawiam się nad jednym z tych: 4-MPD, 3-FA bądź 2-FA.
P.S. W sumie dla poszerzenia wiedzy chętnie się też dowiem, które nielegalne były do tego najlepsze. Wiem, że jestem tu nowy. Chociaż miałem wcześniej już konto, ale to było z 10 lat temu...Nie znam jeszcze wszystkich panujących tu zasad, ale pewnie często ignoruje się "świeżaków". Mam nadzieję, że nie jest to regułą i otrzymam odpowiedź. Będę bardzo wdzięczny :)

4-mpd do pracy w sam raz
hexen najbardziej wydajny ale do pracy sie nienadaje, straszny nieogar, przynajmniej u mnie
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.