Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 478 / 22 / 0
Jaki jest najlepszy sposób na zabezpieczenie haszyszu przed psem-niuchaczem? Wystarczy folia aluminiowa?
Uwaga! Użytkownik szalonykot nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 187 / 1 / 0
Wydaje mi się, że folia aluminiowa nie będzie zbytnio bezpieczna.
Według mnie najlepszym sposobem jest zapakować haszysz w paczuche MBB (mbb bags).
  • 2 / / 0
Witam jestem tutaj nowy więc odrazu się przywitam ;)

Mam podobny problem co kolega na początku wybieramy sie na wakacje ze znajomymi i nie chcemy płacić nie wiadomo ile $ na miejscu, więc mamy w planie zabranie paru g 3mmc . Jak to wygląda z kontrolą, myślę że najlepiej chyba do dużego bagażu (nie podręcznego) bo tego chyba nie prześwietlają ? Jaka metoda jest lepsza i co grozi przy tej i przy tej ( w sensie jak sprawdzają )
  • 187 / 1 / 0
Z przewiezieniem kilku g może być problem. Sprawdź status prawny 3mmc w kraju, gdzie jedziesz na wakacje.
Możesz też wysłać smakołyki poczta na miejsce i nie pierdolic się z przemytem. Jeżeli zrobisz to dobrze to wydaje mi się, że jest to najlepsza opcja
  • 62 / / 0
szalonykot pisze:
Jaki jest najlepszy sposób na zabezpieczenie haszyszu przed psem-niuchaczem? Wystarczy folia aluminiowa?
Nie wystarczy.
Pies rozpoznaje zapachy selektywnie i w ilościach śladowych o jakich nam się nie śniło.
Teoretycznie pakowanie próżniowe w torebki o odpowiedniej szczelności. Następnie zmiana pomieszczenia i kolejne pakowanie. I tak ze dwa-trzy razy.
I have come here to chew bubblegum and kick ass...
and I'm all out of bubblegum
  • 539 / 35 / 0
Wiem, że dla niektórych może to nie być proste, ale trzeba po prostu mieć dużą pewność siebie i nie okazywać żadnego zdenerwowania. Pomaga również uprzejme podejście do obsługi na lotnisku. Narkotyków nigdy nie przemycałem, ale ostatnio zdarzyło mi się mieć mały nożyk w bagażu podręcznym (zwyczajnie o nim zapomniałem) i nikt mnie o nic nie zapytał, bezproblemowo przeszedłem kontrolę.
  • 619 / 45 / 0
To, czy cię skontrolują na bramce na lotnisku to czysta loteria. Nigdy nie przewożę niczego nielegalnego, nie chodzę w żadnych bluzach z kapturem - pełna kulturka, uśmiech, szacunek - a i tak czasem wyrywkowo do kontroli mnie wezmą. Ostatnim razem gość z security nawet tak powiedział: "chodź Cię skontroluję, muszę statystykę wyrobić :P".
Podobna sprawa ze ściąganiem butów - nigdy mnie o to nie prosili (chodzę w adidasach), ale np. ostatnio jak kolega leciał to wszystkim ludziom w kolejce kazali ściągnąć buty - nie ważne jakie mieli, a potem ich macali po skarpetach.

Jedyna opcja, żeby coś w miarę bezpiecznie przewieźć - niewielkie ilości na własny użytek włożone w tyłek (kobiety mają więcej opcji :D), połączone z zerowym stresowaniem się. Tyle, że jak ktoś ryzykuje takim przypałem tylko po to, żeby sobie przyćpać zagranicą (i nic z tego nie mieć) to na serio ma już nieźle zrytą banię.
  • 539 / 35 / 0
Dokładnie - na własny użytek to lepiej chyba zorientować się wcześniej w sytuacji i próbować ogarnąć coś na miejscu niż przemycać. Nawet jeżeli jest drożej. Unikamy wtedy ryzyka przetrzepania na lotnisku
  • 9 / / 0
szczelne woreczki i w nutellę lub masło, bardzo dokładnie obsmarować tłuszczem.
  • 2 / / 0
Mnie na lotnisku pies wyczuł jak paliłem dzień wcześniej a nie miałem nic przy sobie. Dajcie sobie spokój z takimi zabawami, nie warto :) Przy samym pakowaniu do torby zostawicie zapach na sobie i na torbie. A główny bagaż też jest niuchany już po nadaniu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.