Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
i przepraszam wszystkich wszechwiedzących moim noobowskim zapytaniem. ;-)
7.09.2012 - zmiana nazwy tematu #czeslaw
Malolat059 pisze: Nie jestem obeznany w gałce, na forum nic nie znalazłem
Nie no, 3 godziny to trochę mało jak na gałkę. Mi się ładowała 4 i pół godziny, jak już zasypiałem (na szczęście mało wziąłem, to nazajutrz już nic się nie działo). Jeszcze może was ruszyć (podejrzewam, że w chwili gdy wysyłam tego posta, już coś się u was dzieje ciekawego - choć jest tez opcja, że nie dzieje się nic, ale niewielka)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
§h¶ôňgĽéĐ.
pilleater pisze: Ja sie przymierzam do gałki za tydzień albo dwa, 5-6 orzechów. 4 = 3 dni fazy zobaczymy co bedzie po wiecej...
:)
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.