Dyskusja na temat rodziny roślin (Solanaceae) z rzędu psiankowców.
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: oka »
Afghani pisze:
budzisz się rano i czujesz, że ktoś wyciął Ci przynajmniej pół mózgu i amputował wczorajszy dzien.
HA, dobre.
Uwaga! Użytkownik oka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Paimon »
Wszystkie bad tripy biora sie ze srachu. Nic dziwnego, ze wiara ma przykre jazdy jesli naczytaja sie samych negatywow o bieluniu. Wszystko zalezy od podejscia. Ja radze zastosowac jakas medytacje przed zazyciem zeby sie wkrecic i uspokoic. Dawne slowianskie magiczne baby, tak zwane cioty robily magiczny wywar z bielinia i muchomora czerwonego. Z tego co wiem substancje w muchomorze powoduja nadmierne slinienie wiec neutralizuja efekt sahary i zapewne inne negatywne skutki. Niestety nie dostalem sie jeszcze do przepisu tego magicznego wywaru, trzeba zachowac odpowiednie proporcje zeby nie zejsc z tego swiata. Za pomoca mikstury, cioty, mialy widzenia , na ktorych podstawie wnioskowaly co dolega choremu i jak go leczyc. Z tego, ze bielun byl stosowany w kulturze slowianskiej do dzisiaj, mozna wnioskowac, ze w w tamtych czasach nie wiele osob umieralo od tej rosliny, zapewne dlatego, ze zachowywaly "zdrowe" proporcje, ktora mam nadzieje, ze znajde:] Jesli chcesz brac jakiekolwiek narkotyki dzialajace na mozg, nie mozesz byc do nich negatywnie nastawiony bo bad trip gwarantowany. Dodam, ze wielu ludzi przeklina marysie przez taki wlasnie strach, a mi po marysi jest bosko i nigdy nie mialem negatywnych jazd:]
  • 333 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cleaner »
eee, raczej pozytywne nastawienie i medytacja gówno daje przy potężnej dawce datury.
a atropina (pewnie i inne tropanowe) były stosowane w zatruciach po muchomorach, więc działanie w pewnym sensie obu srodków się neutralizuje. tak na logike, choć pewnie nie całkiem.
Uwaga! Użytkownik Cleaner nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Dla mnie w ogole nie ma zla, wiec ja nie mam z tym problemu. Jeszcze nie bralem bielunia, ale napewno sprobuje zeby uzupelnic moja ksiege cieni. Nie sadze zebym mial zejsc z tegos swiata, chociaz smierc tez bylaby ciekawym doswiadczeniem.
  • 2244 / 23 / 0
Pozytywne nastawienie zawsze jest dobrze widziane.Jeśli ktoś miał złe doświadczenia z psiankowatymi to nie rozumiem po co w ogóle jest w temacie.Lepiej spróbować jeszcze raz a potem wypisywać tutaj jakie to gówno?Po co?Nie było ekstra fajowej trendy fazy to dajcie sobie ludzie spokój.Nie próbujcie więcej i już.Takie trudne?
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Swoja droga, jesli kogos przylapala policja czy rodzice to tylko i wylacznie jego wina, nie bielunia! Najlatwiej jest obwiniac innych, a juz szczegolnie rosliny:]Nie jestes odpowiedzialny, nie bierz. Szacunek ode mnie dla tej rosliny!;-)
  • 424 / 6 / 0
https://hyperreal.info/node/1862
Taka mała ciekawostka - jedyny znany mi raport z bielunia opisujący jazdę całkiem pozytywną.
Uwaga! Użytkownik Adam Selene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Njelepiej byloby wydobyc sama esencje z bielunia i zostawic te gowna ktore powoduja sahare i inne. Gryść nasiona, to chyba nie najlepszy pomysl, niedobry smak moze wplynac na jazde. Planuje zrobic slodka herbatke. Tylko nie moge znalesc tej rosliny... jestem z Pozka, moze ktos wie gdzie rosnie?
  • 4024 / 371 / 951
Niestety,te same 'gówna' powoduja sacharę i trip.
jeśli tripem można to nazwać..
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 333 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cleaner »
sprostowanie - ja zadnych niemilych akcji z tropanowcami nie mialem - typu nawyczynialem glupot, szamalem to ostroznie, ale i z niewielkim efektem halucynogenym. coś w tych roslinach jest, zawsze się im przyglądam gdy ide ulicą. obsadzili w tym roku ładne kilkadziesiąt krzaczków... tak pięknie kwitną.

esensja z bielunia bez sachary to tak jak sucha ciekla esencja z wody ;]
a co chcecie od smaku nasion? nawet przyjemne w smaku, liscie duzo gorsze.
Uwaga! Użytkownik Cleaner nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.