Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 413 / 26 / 0
TęczowyMost pisze:
. Papierek jakiś cholernie metaliczny posmak, no nic, czekam na fazę. Złapało mnie dopiero po 3 godzinach, a trzymało kilkanaście, efekty odbiegały od wcześniej mi znanych z poprzednich doświadczeń. Wcześniej jednak nie wiedziałem ile substancji się może zmieścić na papierku. Dopiero po tej akcji zacząłem szukać w necie wyjaśnienia całej sprawy. Mówię do ziomka o swoim śledztwie a ten, że nie, że na pewno kwasa mi sprzedał. .
Mialem podobnie.To prawdopodobnie był dragonfly-wchodzi 2 godz.a trzyma kilkanście-całą dobę.
  • 1151 / 230 / 7
Adm pisze:
TęczowyMost pisze:
. Papierek jakiś cholernie metaliczny posmak, no nic, czekam na fazę. Złapało mnie dopiero po 3 godzinach, a trzymało kilkanaście, efekty odbiegały od wcześniej mi znanych z poprzednich doświadczeń. Wcześniej jednak nie wiedziałem ile substancji się może zmieścić na papierku. Dopiero po tej akcji zacząłem szukać w necie wyjaśnienia całej sprawy. Mówię do ziomka o swoim śledztwie a ten, że nie, że na pewno kwasa mi sprzedał. .
Mialem podobnie.To prawdopodobnie był dragonfly-wchodzi 2 godz.a trzyma kilkanście-całą dobę.
Albo 2C-P, działa zupełnie inaczej niż np. tryptaminy, o LSD się nie wypowiem bo nie próbowałem ale przypuszczam że też. Ale 2C-P ma w sobie takie pozytywne pobudzenie którego brak tryptaminom, też ciekawy efekt, dobry do flipa z empatogenem. Ja bym nie narzekał ;)

NBOMe to nie było bo wczytuje się 20 minut.
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 49 / 4 / 1
Kupiłem sztuke włada a dostałem kurwa APAP xD
  • 55 / 3 / 0
Typowe, gdy jeszcze nie znałam się na dragach - majeranek z jakimś innym zielskiem zamiast mj.
Uwaga! Użytkownik cefelia jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 207 / 16 / 0
Zamiast 2 gietów jarania dostałem 1.6, ale złożyłem reklamację i zostało mi zwrócone brakujące 0,4g.
  • 120 / 8 / 0
Drifciu pisze:
Kupiłem sztuke włada a dostałem kurwa APAP xD
Hehe, przypomniałeś mi jak to kiedyś, wbili do mnie kumple co dilowali właśnie władem, i się pytają czy nie mam APAPu, czy czegoś podobnego? Znaleźli jakąś tabletkę z apteczki mojej mamy, rozdrobnili ją młotkiem i wsypali do tytki. Ja się ich później pytam, czy ten ziomek co mu wcisnęli się nie kapnął. A oni, że sami wcześniej wzięli dobry towar, to było widać, że na nich działa, więc mu wkręcili fazę.
  • 3481 / 738 / 9
Nie. Nigdy nikt, kto śmie się nazywać dilem nie zrobił mi wała. Co najwyżej jakieś ćpuny-biegacze za łebka. Dil musi być dilem z powołania. Inaczej będzie jebał małe dzieci. Dil zawsze dobry jest dla swych owieczek, litościwy. Daje dużo, daje tanio. Do prawego dila ludzie przychodzą na kolanach i całują rączki odchodząc. Sławią go swym braciom i strzegą swą opatrznością. Taki dil jest do rany przyłóż. Imię wałkarza nigdy nie zostanie zapamiętane.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 1329 / 59 / 0
Kiedyś za dzieciaka, kupiłem od spotkanego murzyna coś co miało być MDMA, a okazało się cukrem pudrem. I maczanę, która miała być marihuaną. £30 psu w dupę :emo: Ale każde doświadczenie czegoś uczy. No i może lepiej, że to nie była emka, bo miałem z 16 lat wtedy, czyli jeszcze nie powinienem się bawić takimi zabawkami.
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 381 / 11 / 0
Tak, dlatego w wieku 16 lat sam zacząłem handlować i problem zniknął.
Anaboliczny dżentelmen.
  • 483 / 69 / 0
Gdy w 5 klasie podstawówki, chciałem kupić amfetaminę za 8zł, to dostałem posoloną mąkę. Przynajmniej opakowanie było dobre - z kinderniespodzianki. Na szczęście kolega odradzał mi wciąganie (mąki?!).
Gdzieś w 1 gim, zakupiłem 0,5g nieaktywnego majeranku.
Swoje pierwsze zioło miałem z outa - już wtedy zwątpiłem w sens instytucji zwanej "dilerem". Poszedłem w stronę upraw i sezonowego jarania w opór. Wszystko minęło, jest politoksykomański miszmasz, szczeniackie " marzenia" zrealizowane 3 razy.
Błąd.
możecie mnie z(a)b(i)ć
Przez przypadki?
Szpondzicie?
Szpońcicie
Szpondździcie
Szpondzijcię
szeszele
Szpoń ć i dziel(l) :heart:
demiurgia
posuń się Iwan
J/O(n)?
MiCHoł
m.i.on
energia, praca, materia, czas
tylko dobre rzeczy, misia, Odyseuszu, o mi?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.