Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 43 / 1 / 0
Pewnie pisze w nieodpowiednim temacie, ale zastanawia mnie to czy w winie naprawdę jest trochę GBLa. Według Wikipedii to 5ug/ml więc teoretycznie pijąc litr wina pijemy 5ml giebla? Jeśli tak, to raczej GBL+alkohol to dość niebezpieczny miks. Co o tym sądzicie ?
  • 56 / 4 / 0
Fajna ciekawostka z winem, ale pijąc litr wina masz 5miligramów a nie mililitrów, to delikatnie wpływa na wynik końcowy %-D

5ug/ml = 5mg/l = 0.005g/l = (÷gęstość 1.13)
= 0.00442 mlGbl/lWina
= 226 lWina/mlGbl
  • 43 / 1 / 0
Rzeczywiście, pomyliły mi się jednostki, sam się zdziwiłem że byłaby taka możliwość :D
  • 24 / 1 / 0
Ja po alko zamulam , najczęściej chce mi się użalać nad sobą i narzekać na otaczający świat
Po GBL natomiast mam mnóstwo energii + chęć gadania z ludźmi i masę zajebisttyyyych pomysłow XD
  • 72 / 18 / 0
21 stycznia 2012michcioms pisze:
GBL przebija alko na starcie , ciąg dużo łatwiej i szybciej skończyć , faza fajniejsza , nie wali z ryja , alkomat milczy itp. , ale trzeba z nim doświadczenia bo wada to zdradliwość , ale długie doświadczenie z nim eliminuje te błędy i GBL jest niebo lepszy niż alko , zdrowotnie i społecznie.pzdr
Nie jestem w temacie, ale podejrzewam, ze bliska mi osoba popija GBL-a i mam pytania:
1. Czy po wypiciu GBL czuć zapach jakiś od tej osoby? Tak jak po alko chocbyś zjadł 50 gum, szorował zęby itp i tak czuć ten zapach alko od człowieka
2. Czy GBL wykrywa alkomat? Czy trzeba odczekać jakiś czas po wypiciu, zeby alkomat nic nie pokazał
3. I jeszcze jedni, czym sie rózni GBL od GHB?
  • 5792 / 1188 / 43
Ad.1
Nie, nic nie wyczujesz.
Ad.2
Wykrywalny jest na narkotestach, jako GHB.
Ad.3
Różni się postacią, smakiem, długością i intensywnością działania.
tak to praktycznie to samo.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1 / / 0
"Różni się postacią, smakiem, długością i intensywnością działania.
tak to praktycznie to samo"
Możesz napisać coś więcej?
Które działa dłużej?
i co znaczy że różnią się postacią? jedno i drugie to płyn?
  • 223 / 33 / 1
@xazi Najczęściej obie substancje spotyka się w formie cieczy, ale GHB można również zsyntezować w formie stałej (biały proszek). W postaci płynnej GHB jest gęstszy od GBLa.
Narkotykom mówię nie wiem. Nie odpowiadam na pytania o źródła na PW.
  • 4 / / 0
23 lutego 2016Xardas459 pisze:
Pewnie pisze w nieodpowiednim temacie, ale zastanawia mnie to czy w winie naprawdę jest trochę GBLa. Według Wikipedii to 5ug/ml więc teoretycznie pijąc litr wina pijemy 5ml giebla? Jeśli tak, to raczej GBL+alkohol to dość niebezpieczny miks. Co o tym sądzicie ?
Ciekawe czy jest jakiś sposób by to odseparować 🤔😅 akurat produkcja wina to mi się udawała 😁
  • 5792 / 1188 / 43
To jednak dwia zupełnie inne stany świadomości.
Jedno działa na gaba a, drugie gaba b.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.