Czy taki podpis ma jakiś sens? Może uratować komuś dupę?
W ogóle jaką wartość jako dowód mogą mieć posty na forum? Rozumiem, że jeżeli ktoś rozmawia na forum o nielegalnych działaniach (powiedzmy kradzież samochodów), to po złapaniu tej osoby posty mogą stanowić motywację do przeszukania np. garażu. Ale czy gdy ktoś pisze na forum, że popełnił przestępstwo, to czy posty te mogą być użyte przeciwko niemu?
#mops
A poza tym, to może być co najwyżej tak jak napisał bele.
#mops
rrd pisze:Wielu użytkowników ma w podpisie formułkę "wszystkie moje posty na forum to fikcja, każda z opisanych w nich sytuacji jest wytworem mojej wyobraźni" itp.
Czy taki podpis ma jakiś sens?
#mops
Rozważmy taką oto sytuację.
Ktoś przyznaje się do dilerki na forum. Ma wjazd na chatę, znajdują towar, wagę oraz klienta-świadka.
Rozprawa w sądzie.
Oskarżony : wagę i towar podrzucili mi policjanci, świadek kłamie bo mnie nie lubi, a to że na forum dla cpunów pisałem że diluję, to tylko zgrywa była.
Sędzia : No ma pan szczeście że pan na tym forumie umieścił "wszystko to fikcja" w podpisie, to kompletnie zmienia postać rzeczy. NIEWINNY!
rrd pisze: W ogóle jaką wartość jako dowód mogą mieć posty na forum?
Ale czy gdy ktoś pisze na forum, że popełnił przestępstwo, to czy posty te mogą być użyte przeciwko niemu?
Wielu użytkowników ma w podpisie formułkę "wszystkie moje posty na forum to fikcja, każda z opisanych w nich sytuacji jest wytworem mojej wyobraźni" itp.
Czy taki podpis ma jakiś sens? Może uratować komuś dupę?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.