Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 78 / 3 / 0
Da się gdzieś wypożyczyć taki vapo czy tylko kupić?
Uwaga! Użytkownik HumanMind nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1316 / 234 / 0
plejer pisze:
Zamawiał ktoś może w tym sklepie?
https://vaporshop.pl/pl/glowna/121-migh ... ickel.html

cena dosyć niska porównując z innymi sklepami w Polsce, dlatego mnie trochę to zastanawia czy nie jakiś wałek.
Tak, mam od nich Paxa II.
HumanMind pisze:
Da się gdzieś wypożyczyć taki vapo czy tylko kupić?
Serio chciałbyś ciągnąć z tego samego waporyzatora, z kótrego ciągnął przed Tobą chuj wi jaki zapluty ćpun? :scared:
Jesteś ćpunem? Znasz polski? Umiesz pisać? Napisz raport dla neurogroove!
Spoiler:
  • 78 / 3 / 0
trydzyk pisze:
zapluty ćpun? :scared:
Myślałem, że to ma jakieś wymienne końcówki czy coś, nigdy takiego wapozyratora profesjonalnego nie widziałem:)
Uwaga! Użytkownik HumanMind nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 43 / 3 / 0
Miał ktoś kontakt z G Pro (nie mylić z G Pen) od Snoop Dogga ? Jak oceniacie ? Warto zakupić ?
  • 227 / 12 / 0
Apropos kolegi @up i vaporyzatora G-Pen od Snoopa.

Zakupiłem kiedyś w headshopie w Amsterdamie taki przyrząd. Ogólnie nie polecam, może nadaje się do palenia kiefu ale na pewno nie topków. Tak, dokładnie chodziło mi o PALENIE, gdyż grzałka w tym "vaporyzatorze" pali susz, nie vaporyzuje :)
Dawniej dzieciaki wychowywały się przy Panu Kleksie
Teraz wychowują się przy Panu Deksie
  • 44 / / 0
Ceny tych stacjonarnych to jakiś kosmos, używał ktoś takich tańszych (do 100/200zł) przenośnych elektronicznych albo szklanych manualnych ? jest to cokolwiek warte?
W ogóle to co jest pozostałością po takiej waporyzacji i czy zawiera jeszcze THC ?
  • 18 / 1 / 0
Pozostałość po waporyzacji (Crafty) to piękny, czysty olejek i ew. drobinki drobno zmielonego, zwapowanego tematu. Wyskrobać i wrzucić do wapora :). Co do rzekomej słabej wydajności, mogę ze spokojnym sumieniem się nie zgodzić ^^. Jeden pełny cybuszek takiego "w porządku" palonka i cztery osoby z umiarkowanym stażem mówią że jest dobrze :) Jak masz klepliwy brokuł to 0,1 spokojnie styknie, no chyba że palisz dżojki jak fajki (no ale wtedy należy ograniczyć palenie jak dla mnie :D).

@humanmind Oczywiście że ma wymienne końcówki, można też wymienić samą komorę chłodniczą. Ale nie widziałem żeby ktoś sprzedawał ^^ Ile byś chciał wydać na wapka?

@plejer Cena w porządku, tam gdzie ja kupowałem Craftiego jest po 1350 (get vapo com)
  • 1316 / 234 / 0
Za 200 złotych da radę, ale te chińskie (grzałka + szklana kolba z sitkiem) mogą palić materiał, a nie o to chodzi w waporyzacji... Pokaż lepiej konkretnie, jaki model masz na myśli.

Po użyciu w dobrym waporyzatorze w materiale podobno nic nie zostaje, wiele osób próbowało palić "fusy" bez skutku. Ja niedługo przeprowadzę eksperyment z ekstrakcją fusów alkoholem.
Jesteś ćpunem? Znasz polski? Umiesz pisać? Napisz raport dla neurogroove!
Spoiler:
  • 44 / / 0
No włąśnie nie mam konkretnego modelu, powiedzmy za te dwie góra trzy stówki coś się dostanie sensownego ? i żeby można było spalać malutkie ilości odpowiadające powiedzmy dupce lufki :) na aledrogo widziełem coś takiego jak titan i są modele 1, 2 lub 3 coś z tego by się nadało ?
  • 18 / 1 / 0
Jeżeli zależy ci na waporyzacji, a nie na elektronicznej lufce to do niedawna nie było nic. Nie wiem jak jest teraz, słyszałem że to się powoli zmienia. Ale poniżej 500 raczej nie zejdziesz. Pooglądaj youtube :D Tu możesz zacząć --->
---> Astral Vaporizer - podobno dobry cena/jakość. https://www.youtube.com/watch?v=f-PXf7CvcdY.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.