niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
Pod koniec lata staram się zawsze zerwać trochę tej mięty i suszyć, ale i tak, jak wspomniałem, wolę świeżą.
Paliłem nawet kilka razy bakę z miętą - palona daje bardzo gęsty i biały dym, do tego jest trochę "kwaśna" w smaku. Nie przepadam za tym, a wiele ludzi chwali sobie ją jako wypełniacz do batów na przykład.
fajnie chłodzi po przełyku i żołądku. (mięta pieprzowa zawiera mentol, więc stąd to fajne chłodzenie).
Pomaga mi na niestrawność i zgagę (wtedy ją jeszcze mixuję z rumiankiem).
Jak się czymś mocno zapcham, to robię taki mega mocny wywar mięty z czystkiem,
udrożnia mi układ pokarmowy niczym 'kret' rury kanalizacyjne,
polecam ją na takie dolegliwości.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.