Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 223 / 5 / 0
teoretycznie nadaje sie cała roslina tyle ze to makowka z kilkunastoma centymetrami (powiedzmy do pierwszego listka) łodygi zawiera jakies sensowne ilosci mleczka bogatego nasze NARKOTYKI ;)

reszta rosliny zawiera mało mleczka i bawienie sie z suszeniem tego i gotowaniem jest nieopłacalne poprostu
Uwaga! Użytkownik filip.z.konopii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 474 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: burek123 »
no i o to mi chodziło :) dziekówa
Maisssterrr qrwy
  • 459 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Roni Regan »
Oświeććie mnie, jeśli zrobie zupe z niskomorfinowca, to czy po wypiciu mogę się czymś zatruć, wymiotować itd??
Prawda, której nikt nie chce nawet za darmo.

Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
  • 50 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mattizz »
mozesz.
Uwaga! Użytkownik mattizz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 4 / 0
A wie ktoś może jakie alkaloidy są w maku niskomorfinowym??

• 50 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mattizz »
te co w wysokomorfinowym
Uwaga! Użytkownik mattizz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 867 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lotnik »
Tylko ze jest baaaardzo malo morfiny :)
ChÓj!
  • 223 / 5 / 0
ej a spotkał się ktos z was kiedys z niskomofinowym makiem?.. bo ja nie
Uwaga! Użytkownik filip.z.konopii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 4 / 0
No chyba ja sie spotkalem, bo ma wloski na łodydze, ale i tak zrobie makiware- tylko jak bede mial czas.

• 223 / 5 / 0
nawet lekarski ma ale tylko kilka i bardzo zadkie takie wątłe. tyle co nic.
a mi chodzi o niskomorfinowego lekarskiego. ktory nie rozni się wygladem od wysokomorfinowego. czyli ze robie sobie opium pukam a tu wał nie działa
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.