Motywacja, zajmij sie czyms. Znajdz jakies hobby ktore zastapi Ci cpanie. No i chodz na dochodzącą. No i niestety żadnych leków narkotycznych bo one nakręcają...nawet w dawce leczniczej.
#mops
goldfinch20 pisze:...Bo stimy naprawde idą w baniak. to nie opio po których kłopoty sprowadzają sie do brakującej kasy...
Przeniosłem z "Ośrodki detoksykacyjne", tutaj bardziej pasuje - tur3k
Podczas pierwszego spotkania opowiedziałem o sobie i swoich problemach, i na wstępie usłyszałem, że pan terapeuta uważa, że powinienem spędzić najbliższy rok w ośrodku. Ale nie naciskał, nie stawiał żadnych wymagań, ino proponował. Wydawał się kompetentny w temacie i życiowo niegłupi, spotykaliśmy się co tydzień i głównie opowiadałem mu jak mi minął ostatni tydzień pod względem ćpiulkania. Mówił o technikach których można użyć, żeby trochę wyhamować, albo np. były zadania typu wypisz na kartce wszystkie pozytywne i negatywne strony zażywania narkotyków w twoim życiu. Ogólnie nic wielkiego, ale jednak sprawia, że zaczynasz głębiej dostrzegać problem. Poza tym trochę też gadaliśmy o bardziej neutralnych sprawach, typu studia itd. Odszedłem, bo z powodu obowiązków musiałem opuścić kilka spotkań pod rząd i w rezultacie już tam nie wróciłem. Ale numer do terapeuty mam nadal, może kiedyś się przyda...
W ogóle co to za podejście niektórzy mają, chcą się leczyć ale stawiają warunki, np. rodzina ma nie wiedzieć. Chcę się leczyć, ALE... to chyba tak nie działa. U przynajmniej nie zadziałało. Nie sądze by u kogokolwiek na dłuższą mete zadziało. Idziesz do terapeuty + leki od psychiatry i powoli wychodzisz, rodzina powinna Cię wspierać czasami skontrolować. Tak jest po prostu łatwiej.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.