Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Zablokowany
  • 5774 / 1184 / 43
Morson pisze:
Furioz pisze:
Germandoll ktos cos wie? nie ma sygnalu jak sie dzwoni, nie odpisuje i pousuwała chyba portale, ktos cos wie?
Ja wiem. Nie żyje, zamarzła, za późno została znaleziona. Zamarzła bo usnęła, usnęła bo była nagrzana - ironia losu. Ciekawy przypadek ,żeby w hardcoreowe zimno polozyc sie w miejscu gdzie masz prawie pewnosc ze nikogo nie będzie. No i w sumie to nawet by się zgadzało bo od matki wiem ,że lekarze jej dołożyli do pieca diagnozą czegoś co słabo rokuje - nie pamietam czego dokładnie. IMO nie wytrzymała poszła jarać i wyszło jak wyszło.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 497 / 12 / 0
Hahaha o kurwa na czacie zawsze pisała, że idzie wyjść i jebac herę. Dawno temu. To się doigrala.
Tak się kończy cpanie w terenie, w zimie.

Coraz więcej ludzi umiera na tym świecie, co się odkurwia?
p
email: 853156@protonmail.com
  • 1874 / 96 / 127
Coooo nata zmarla???????? Jprdl zostaly po niej cycki w moim avku jprdlll
wolna molekula
#mops
  • 839 / 67 / 0
qtacz pisze:
Little_Jack pisze:
Może nie żyć
prędzej odpuszcza sobie blogowanie
Wczoraj z nią gadałam, brzmiała jakby żyła. Jeśli chodzi o blog to po prostu go zamknęła.
Mam pod oczami cienie życia
I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.

47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
  • 328 / 24 / 0
Wczoraj z nią gadałam, brzmiała jakby żyła. Jeśli chodzi o blog to po prostu go zamknęła.
Jak może nie żyć, jak wczoraj dodała posta na blogu.
"chyba tu wrócę, tęsknię.
próbowałam gdzie indziej, ale to zwyczajnie nie to samo;
pomyliłam zmianę z ewolucją i zaplątałam się w tym założeniu.
to jeszcze nie była pora na zakończenie."
  • 497 / 12 / 0
Atencjo przybywaj.
p
email: 853156@protonmail.com
  • 510 / 52 / 1
O kurwa, scr nie żyje? Wydawał się bardzo spoko, raz się spotkaliśmy, podzieliłem się z nim MXE i popiliśmy sobie trochę giebla.
Uwaga! Użytkownik TrzymamSzafe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 267 / 0
Jeśli Twój znajomy ćpa to zawsze jest szansa że dziś go spotkasz i jutro dowiesz się że nigdy go nie zobaczysz. Nie wiem co tu ma do rzeczy czy ktoś jest spoko czy nie. Bycie ogarniętym to też żadna gwarancja, raczej pozory.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 207 / 16 / 0
Nawet jak nie ćpa to jest szansa, że się go jutro nie zobaczy :'(
  • 4807 / 267 / 0
Szczególnie jeśli umiera na nowotwór lub ma 89 lat.

Ćpuny umierają przeważnie młodziej i w dobrej kondycji fizycznej.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
Zablokowany
Newsy
Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.