Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
blofeld pisze:Ile opium wam wychodzi z powiedzmy dwudziestu średnich główek (jak 1zł)?
Moja znajoma dzis zaskoczyla mnie kompletnie opowiadajac historie swojego domu, mianowicie odziedziczila dom po dziadkach a jakas rodzina tego dziadka prowadzila kiedys aptekę. Powiedziała mi, że w piwnicy znalazła wiele roznych rzeczy "aptecznych" w tym gwóźdź programu: słoiczek z czarną masą w środku w formie kulki. Słoik jest podpisany "Opium", gdy mi to powiedziała moje oczy zaswieciły się niczym po 220ug LSD :D teraz pytania:
-jeżeli to naprawdę było opium i leży tam ponad 70 lat, czy nie straciło swojej mocy? a moze zyskało na mocy?
-jeżeli to faktycznie jest opium to jak mozna je przyjąc, palenie z fifki tak jak hasz bedzie ok?
Jutro postaram się dodać zdjęcie owego znaleziska byście mogli zidentifikować.
Pozdrawiam ;)
Przenoszę do tematu o opium. Nie zakładaj nowych tematów, jeśli chcesz poruszyć temat nadający się do istniejących wątków / jarekjurek
Czy to może być skarb :D?
Plastelinę spraw polepić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Przewinąć czas jak na Video film i cofnąć nas do Edenu szkolnych korzeni."
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.