Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 225 / 1 / 0
Ile opium wam wychodzi z powiedzmy dwudziestu średnich główek (jak 1zł)?
Porycia mistyczne
  • 1179 / 124 / 0
Mam taką małą prośbę do osób, co mają jeszcze w zanadrzu jakieś maczki. Dla dobra nauki dokonajcie eksperymentu: ścięte łodyżki wraz z makówkami, zamoczcie na pół godziny w wodzie , tak jak kwiaty w wazonie i sprawdzcie czy przypadkiem nie pocieknie więcej mleczka.
  • 520 / 18 / 0
blofeld pisze:
Ile opium wam wychodzi z powiedzmy dwudziestu średnich główek (jak 1zł)?
Jak dobrze mleczko leci, to po uzbieraniu wszystkiego na łyżkę, podgrzaniu nad kuchenką i zeskrobaniu, na moje oko jakies 0.1, 0.15 g. Na takiego bardzo słabego strzała (po którym czuję tylko wejście a potem nic, może lekkie uspokojenie, ale ja mam tolerkę xD)
  • 352 / 4 / 0
Może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego część makówek daje czerwone mleczko a część kremowe? czy to czerwone bedzie bardziej obfite w morfine?
  • 520 / 18 / 0
zazwyczaj te czerwonawe/różowawe mleczko lepiej kopało, często też z peoniowego takie właśnie leci.
  • 123 / 8 / 0
W tamtym roku po zebraniu niewielkiej ilości mleczka i przywaleniu go iv dostałem ogromnej reakcji histaminowej (jako antyhistaminy użyłem prometazyny). Czy użycie lewocetyryzyny poskutkuje bardziej? Wiem że jestem wrażliwy alergicznie i ciężko konkretnie doradzić. A... i czy branie podwójnej dawki lewocetyryzyny wzmocni jej działanie czy ono się nie nakłada?
second helping
  • 36 / / 0
Witajcie,
Moja znajoma dzis zaskoczyla mnie kompletnie opowiadajac historie swojego domu, mianowicie odziedziczila dom po dziadkach a jakas rodzina tego dziadka prowadzila kiedys aptekę. Powiedziała mi, że w piwnicy znalazła wiele roznych rzeczy "aptecznych" w tym gwóźdź programu: słoiczek z czarną masą w środku w formie kulki. Słoik jest podpisany "Opium", gdy mi to powiedziała moje oczy zaswieciły się niczym po 220ug LSD :D teraz pytania:
-jeżeli to naprawdę było opium i leży tam ponad 70 lat, czy nie straciło swojej mocy? a moze zyskało na mocy?
-jeżeli to faktycznie jest opium to jak mozna je przyjąc, palenie z fifki tak jak hasz bedzie ok?
Jutro postaram się dodać zdjęcie owego znaleziska byście mogli zidentifikować.

Pozdrawiam ;)

Przenoszę do tematu o opium. Nie zakładaj nowych tematów, jeśli chcesz poruszyć temat nadający się do istniejących wątków / jarekjurek
  • 2538 / 215 / 0
Zapodaj zdjęcia koniecznie :) Po 70 latach, hmm jeśli było odpowiednio przechowywane to możliwe że jest jeszcze Ok. Z tego co czytałem na forum, makiwara z 50 letnich makówek kopała jak trzeba :) Podanie to najrozsądniej było by niewielką ilość rozpuścić w wrzątku, lub chwilę pogotować na łyżce coby zabić drobnoustroje i wypić, lub trzasnąć p.r
  • 36 / / 0
Zamieszczam zdjęcia, dodała, że jest twarde jak kamień i pachnie.

Czy to może być skarb :D?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 708 / 6 / 0
O kurwa ... Poczestuj
"Czasem wierze, że jeszcze wszystko mogę zmienić.
Plastelinę spraw polepić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Przewinąć czas jak na Video film i cofnąć nas do Edenu szkolnych korzeni."
Spoiler:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.