Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 262 / 2 / 0
wszyscy wiedzą, ze branie używek psuje nastrój. Ja jednak mam inną teorię. Spójrzmy na mechanizm działania leków z grupy SSRI. Działają one z opóźnieniem, gdyż poprzez zwiększanie poziomu serotoniny zmniejsza wrażliwosc receptorów serotoninowych, co z kolei wymusza na mózgu większe wydzielanie serotoniny z zakończeń nerwowych. To właśnie dlatego SSRI działają z opóźnieniem dwoch tygodni. Może więc stymulanty dopaminergiczne wskutek zwiększenia ilości dopaminy zmniekszają wrażliwość receptorów i w konsekwencji długofalowo poprawiają nastrój, analogicznie z SSRI? poprę tą teorię swoim przykładem, otóż nie biorę od lipca i w czasach gdy brałem, nawet bez zażycia substancji czułem się pobudzony i nakręcony, nastrój byl o wiele lepszy niż teraz.
jesli czytasz moj post, wez pod uwage ze jestem cyborgiem pod wzgledem tolerancji
  • 1874 / 96 / 127
A to nie wbijaja Ci tych neuroleptykow juz?
wolna molekula
#mops
  • 3961 / 150 / 0
no nie wiem, czy jak sie bierze stimsy regularnie to mozna powiedziec, ze poprawiaja nastroj na codzien. ja bym tak nie powiedzial przynajmniej.
w 2014 bralem stimy i wiekszosc czasu czulem sie jak gowno, w 2015 nie bralem i czulem sie duzo lepiej.

Ty sie teraz czujesz gorzej bo imo od lipca jeszcze mogles nie zregenerowac wszystkiego co trzeba. chyba po prostu szukasz powodu zeby przyjebac. :*)
niedojebanie genetyczne
  • 262 / 2 / 0
właśnie wpierdalają mi dalej te neuroleptyki, jestem po poważnej probie samobójczej, te posty teraz piszę z telefonu będąc w psuchiatryku. mają dobrać mi inny lek przeciwdepresyjny niż wenlafaksyna i tylko z tego powodu zgodziłem się na pobyt w psychiatryku ale chyba lecą w huja, odstawili mi wenlafaksynę i dają caly czas zsstrzyki z rispoleptu, mówią, że mój stan wynika obserwacji. I tak się właśnie zastanawiam czy nie zacząć znowu ćpać po wyjsciu ze szpitala, celem downregulacji receptorów. bo neuroleptyki zwiększają wrażliwość receptorów i pierdolą nastrój w huj.
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2016 przez thalchemist, łącznie zmieniany 1 raz.
jesli czytasz moj post, wez pod uwage ze jestem cyborgiem pod wzgledem tolerancji
  • 1874 / 96 / 127
To masz zly nastroj od neuroleptykow czy od braku stimow? Narkotyki pozbawily Cie stawu skokowego. Lepiej dla Cb jak poddasz sie leczeniu imo bo masz powazne problemy psychiczne.
wolna molekula
#mops
  • 262 / 2 / 0
właśnie szukam przyczyny zlego nastroju. Chodzi o to, że gdy ćpałem wszystko bylo pieknie nawet gdy nie miałem niczego pod ręką. Problemy zaczęły się, gdy straciłem kontrolę nad dawkami i zaczłem odpierdalać, a z tego powodu przestałem ćpać. Poza tym neuroleptyki dokładają swoje 3 grosze, ale z drugiej strony neuroleptyki wzmacniają działanie wszystkich substancji psychoaktywnych i w tym poszukuję zalety brania neuroleptyków, jeśli zacznę cpac
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2016 przez thalchemist, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 14 / 3 / 0
Oh man... Prosze cie odstaw ćpanie i bierz przez jakiś czas te leki co lekarze ci dają. Piszesz pierwsze że czułeś sie pobudzony i było świetnie, a potem że masz za sobą próbe samobójczą. Jak by było to nowe konto to byłbym pewny że trollujesz tutaj. Działanie leków nie da sie wytłumaczyć tylko jednym prostym mechanizmem. Nawet takie niby proste substancje jak anaboliki działają tylko na jeden receptor androgenowy a i tak różnią sie między sobą diametralnie i nie znamy pełnego mechanizmu ich działania. Nie próbuj przedzierać sie przez dżungle swojego życia jak miliardy ludzi wytarło znane i skuteczne drogi. Czasem możesz zejść na pobocze, ale najpierw pobiegaj troche po znanej trasie i nabierz sił.
  • 1667 / 305 / 0
Serce mnie boli, jak widzę takich młodych ludzi, którzy tak zjebali sobie życie przez własne, absolutnie pizdowate wybory. Jeżeli ci zależy na życiu choć trochę, to wybij sobie z głowy ćpanie i sięgnij opinii innych lekarzy w sprawie tych antydepresantów. Nie ufasz lekarzom, sędziom, a jakoś to sam jak dotąd wpędziłeś się do psychiatryka przez swoje ćpanie i nabawiłeś się kalectwa. Chyba możemy spokojnie stwierdzić, że nie jesteś w stanie podejmować sensownych decyzji.

Takie to dobre były te stymulanty i paranojki...
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 14 / 3 / 0
Szkoda mi twojego serca, teabadger. Nie warto go obciążać żalem za takimi ludźmi. Myślą że są jakimiś terminatorami w przebraniu owcy a tak naprawde nikt nie jest specjalnym płatkiem śniegu. Niby ładny ale wyjrzyj za okna a zobaczysz tysiące takich.
  • 1667 / 305 / 0
Gerrit, zdaję sobie z tego sprawę, ale po prostu umiem sobie wyobraźić taki stan. Że jako młody człowiek ma się tyle możliwości, tyle czasu można było powiedzieć sobie dość albo poprosić o pomoc. To nawet w lustrze widać co się z tobą dzieje. Po tym jak inni reagują na ciebie. A tym czasem dalej w to brniesz, takie cierpienie własnym rodzicom sprawiać... O tym to już nie myśli, tylko o sobie, że mu ciężko.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach

Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.