uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 83 / 1 / 0
Jak w temacie, dzisiaj było ścięcie na papier, zawinąłem to i powiesiłem w przyciemnionym miejscu,
ale wyczytałem żeby lepiej wieszać oddzielnie, podwiesiłem na sznurku kążdą gałązkę więc oddzielnie
na sznurku, ale boje sie że coś się może stać (nie będzie mnie 5 dni!) dlatego pytam czy po takim
ok 10 godzinnym suszeniu (roslina w ogole byla uschnieta troche jak scinalem) moge to wsadzić
do słoja z gumą (po miodzie) i zabrać w podróż ze sobą? (czy zgnije?) ... jakie jest w ogole prawdopodobienstwo
zgnicia.. ?
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
prawdopodobienstwo jest wysokie, jak bedzie wilgotne.
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 83 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: klinick »
a jakbym już do słoja wsadził i otwierał ze 3 razy na dzien to by było dobrze?
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
trudno powiedzieć.

Byś musiał teraz z grubsza dobrze przesuszyć i słoik otwierać częściej, wyjmować z niego ziele, dać mu poleżeć przynajmniej te pół godziny, wsadzić spowrotem do słoika a i tak istniałaby szansa na pleśń...

ale boje sie że coś się może stać (nie będzie mnie 5 dni!)
jak powiesiłeś w ciemnym i stosunkowo suchym miejscu gdzie niema zbyt wysokiem temperatury (do 20stopni) to jak przyjedziesz za 5dni to bedzie elegancko wysuszone.
Jeśli tam temperatura jest wyższa to może Ci za bardzo wyschnąć zioło, ale wtedy spryskujesz spryskiwaczem delikatnie albo wsadzasz na sito i na parze z czajnika je "nawilgacasz" dajesz mu poleżeć około 1-2 dni po takiej akcji i wsadzasz do słoika i robisz standardowy curing.

Ja bym tak zrobił i nie kombinowal, ale nie wiem jakie ty masz możliwości, warunki i zagrożenia

POZDRO
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.

Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.