uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 83 / 1 / 0
Jak w temacie, dzisiaj było ścięcie na papier, zawinąłem to i powiesiłem w przyciemnionym miejscu,
ale wyczytałem żeby lepiej wieszać oddzielnie, podwiesiłem na sznurku kążdą gałązkę więc oddzielnie
na sznurku, ale boje sie że coś się może stać (nie będzie mnie 5 dni!) dlatego pytam czy po takim
ok 10 godzinnym suszeniu (roslina w ogole byla uschnieta troche jak scinalem) moge to wsadzić
do słoja z gumą (po miodzie) i zabrać w podróż ze sobą? (czy zgnije?) ... jakie jest w ogole prawdopodobienstwo
zgnicia.. ?
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
prawdopodobienstwo jest wysokie, jak bedzie wilgotne.
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 83 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: klinick »
a jakbym już do słoja wsadził i otwierał ze 3 razy na dzien to by było dobrze?
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
trudno powiedzieć.

Byś musiał teraz z grubsza dobrze przesuszyć i słoik otwierać częściej, wyjmować z niego ziele, dać mu poleżeć przynajmniej te pół godziny, wsadzić spowrotem do słoika a i tak istniałaby szansa na pleśń...

ale boje sie że coś się może stać (nie będzie mnie 5 dni!)
jak powiesiłeś w ciemnym i stosunkowo suchym miejscu gdzie niema zbyt wysokiem temperatury (do 20stopni) to jak przyjedziesz za 5dni to bedzie elegancko wysuszone.
Jeśli tam temperatura jest wyższa to może Ci za bardzo wyschnąć zioło, ale wtedy spryskujesz spryskiwaczem delikatnie albo wsadzasz na sito i na parze z czajnika je "nawilgacasz" dajesz mu poleżeć około 1-2 dni po takiej akcji i wsadzasz do słoika i robisz standardowy curing.

Ja bym tak zrobił i nie kombinowal, ale nie wiem jakie ty masz możliwości, warunki i zagrożenia

POZDRO
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Więzienie za 0,11% przekroczenia?

Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.

Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę

Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.