Organiczne substancje psychoaktywne, oddziałujące na receptory serotoninowe w mózgu.
Więcej informacji: Tryptaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 112 / 8 / 0
Mi aco wytrzymało dobry rok w proszku zamkniętym w dwóch strunówkach w ciemnym miejscu. Żadnej zmiany koloru nie zauważyłem. Jednak jeśli zaczyna ciemnieć, to znaczy że termin przydatności do spożycia ma się ku końcowi. Wielokrotnie przez forum przewijały się doniesienia jakoby zdegradowane tryptaminy były bardzo badtripogenne i wyczyniały z ciałem różne nieprzyjemne rzeczy.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy

Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.

Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.