Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Bover93 pisze:A bez badań sie nie obejdzie.?
PS. możesz mieć gastroskopię pod narkozą na życzenie, tylko wtedy zazwyczaj obsuwa się termin, bo szukają wolnego anestezjologa. Wiem, co mówię, miałam gastroskopię i kolonoskopię niezliczoną ilość razy.
Tak sobie myśle czy nie mam wątrobki w kiepskim stanie
Co za człowiek...
Blue_Berry pisze: A próby wątrobowe żeś zrobił?
Dwa przypadki:
Jeden koleś na sam widok pompeczki z towarkiem,dostawał takich torsji,iż wzbudzał ogólne zdziwienie i podziw zebranych,że można aż tyle i aż tak
rzygać.Koleś wylewał z siebie fontanny wszystkiego co zjadł i wypił przez ostatnie 48h,(a może i wcześniej?)
Drugi koncertmistrz gry na strunach przedramienia,zaczynał swoje popisy z chwilą,gdy poczuł igłę na skórze-bez względu na to,czy sam sobie robił dobrze czy robił to ktoś inny,Gdy igła dotknęła skóry,facet rzygał jak opętany.
Takich historii jest cała "kupa",ale wszystko sprowadza się do jednego-jak zaczynają się torsje,to znaczy,że organizm próbuje "coś podpowiedzieć" i może wówczas warto posłuchać "żołądka"skoro rozum zawodzi.
Nigdy wcześniej nie brało mnie na wymioty. Zarówno przy 450 jak i 300 czy 150 kody. Sądzę że to wina całkiem gorzkiej i mocnej herbaty zielonej którą wtedy piłem...
Rzucających się w bieg swych nudnych ćwiczeń
Myśmy elitą samą w sobie wyznaczającą swój własny wyścig
Biorący, ćpuny i świry"
#mops
Nigdy w życiu nie wymiotowałam po opiatach. Co innego mdłości.
Chyba raz zdarzyło mi się jeszcze na początku, jak po tjokodynie wypiłam z dwa piwa. Ale to pewnie wina sulfosyfu, nie opiatów.
DXM
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.