Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
I co tam na łące było słychać? No niestety nie wyszarpałem nic nadzwyczajnego, ale w nagrodzie pocieszenia w jednej z kepek ukazały mi się 2 srednich rozmiarów łysiczki :). W sumie pobiłem swój osobisty rekord najpoźniej znalezionej przezemnie lancy, ot tak dla statystyk. Szkoda ze nie był to jakiś zbiór, wtedy by był to najpoźniej zebrany zbiór haha. Kołpaki i reszta tez juz wymierają, pokazały się za to jakies trawne ala leśne kurki żyjące w gromadach i radzące sobie zwawo w tych warunkach hehe pozatym woda stoi na polach i pomoczylem strasznie adiki :D Podsumowując sezon 15 był całkiem spoko a jego bohaterowie jeszcze wielokrotnie zaproszą do tańca. Szczesliwego nowego roku i zeby nadchodzący 16 był datą wieelkich wysypów :)
Swoją drogą, to wcale się nie dziwię, że pobiłeś swój rekord, bo pogoda iście jesienna (dzisiaj np. 11 stopni).
U mnie na stanie coś koło 500-800. Kto by to liczył
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.