Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Ostatnio przy porządkach znalazłem składniki do ayahuaski, które mi zostały jeszcze z 2009 roku kiedy je kupiłem. Sądzicie że po zrobieniu będzie jeszcze działać? Albo chociaż samo MAOI?
  • 38 / 9 / 0
Alkaloidy w ziołach są podobno w postaci soli (a konkretnie winianów), więc jest to bardzo trwała postać. Jeśli tylko surowiec nie został zawilgocony to powinien być w 100% skuteczny.
Mój publiczny klucz PGP
  • 9 / / 0
Wielkie dzięki za odpowiedź! :) Nawet nie wiesz jak mnie teraz rozochociłeś do spróbowania w Nowym Roku ;)
  • 9 / / 0
Jeszcze jedna rzecz. Samego MAOi mam mało. Czy to da się w Polsce gdzieś kupić? Przy czym nie mam na myśli roślinnego, tylko takiego aptecznego choćby.
  • 1 / / 0
Witam serdecznie. Znalazłem stare składniki, jednak nie są podpisane. Czy ktoś z was kochani jest w stanie ocenić jakie to są liście?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 272 / 25 / 0
Wygląda jak Psychotria viridis
ehee
Pij eter, będziesz wielki
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.