Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
sprawdzone_info pisze:Więc zastanawia mmnie kto jest targetem tej grejfrutowej metody? Nie teoretycznym, tylko tak realnie patrząc - kto z tego zechce skorzystać?
A od metadonu się tyje bo spowalnia metabolizm.
God Fuck USA
God Fuck USA
Zaraz mnie tutaj starszyzna zjedzie za to co napiszę, podyskutujemy więc.
Ja osobiście wolę metadon od morfiny. Już piszę dlaczego, satysfakcjonująca mnie działka morfiny wynosi 300-400mg więc kosztuje mnie na czarnym rynku ponad 50zł. Tyle brauniarze płacą za około 20mg heroiny w ćwiarze (a zapewniam was, że 400mg majki wypierdala mocniej niż 20-325 dwuacetylo). No ale morfina, heroina krótko działają i jak dla mnie poza kosmicznym wejściem (walę na chama i podaję całą dawkę w 3-4 sek). nic tak wielkiego już nie oferują. Nie znodduje mnie taka dawka ani morfiny ani heroiny. Tylko przez około 10h będę "ućpany" morfiną (bo heroina w końcu też się do majki rozpada). Polepszony nastrój, czasem pierdolenie od rzeczy ale ogólnie klarowność umysłu na wysokim poziomie.
Teraz o metadonku. Roztwór 1% nie nadaje się do grzania. W ogóle dostępnego w Polsce zatężanego cukrem metadonu nie powinno się. Ale przejdźmy do realiów. Mamy r-r 5% który można odparować trochę. W 10ml jest 50mg metadonu. Trzy takie strzały, dobrane z klonem, dipherganem i działa to na ciebie ponad 36h. Przez tak długi okres już dwa razy doprawiałbym morfiną. No i metadon masz za darmo a na czarnym rynku 100mg kosztuje 20-30zł.
To powyżej są założenia moje, oparte na własnych doświadczeniach. Słucham Pink Floyd - the Endless. River i chyba dostanę orgazmu w uszach. Ale nie o tym miało być. Metadon nie ma wejścia iv. Tzn. ma jedynie gdy jesteś na pełnej abście. A tak to zwyczajnie działa od razu dlatego ja nigdy nie podawałem aż tyle iv, maksymalnie 100mg i resztę dopijałem. Raz wypiłem około 150mg i 100mg podałem iv to noddowałem chyba 6h. Po morfinie nigdy mi się to nie zdarzyło, ani po braunie, czy oksykodonie.
Po co więc w ogóle walić metadon? No najlepiej po nic. Napisałem tylko jak to ze mną było.
Aha i UWAGA, dawki które podałem dotyczą juuż totalnych ćpunów, którzy wsiąknęli w metadon. Nowatorów takie dawki zabiją. Już widziałem dużego faceta który po 100mg musiał dostać narkan w ambulansie bo schodził.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony
Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.