Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1542 / 213 / 0
Taa, a gdy jeszcze popija się mietka litrami browaru, co zazwyczaj jest regułą, to trudno nie przytyć. Sam widziałem jakie mordziaste zrobiły się niektóre chudzinki od czasu gdy żyją na diecie piwno - metadonowej.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
  • 12717 / 2460 / 0
A może tycie nie wynika wprost z ilości cukru w syropie, a ze zmiany trybu życia? Branie Helu to wieczne latanie za towarem (taki sport), niedojadanie... Na metadonie bieganie się skończyło, a zaczęło wpier***nie i picie browarów : )
  • 1542 / 213 / 0
Ależ to jest oczywiste, tego cukru w syropie jest tyle, co w dwóch średnio poslodzonych herbatach (dla mnie normalnie posłodzona, to 3 łyżeczki na kubek :-D ), więc nie ma co pierdolić o tym, że winien jest cukier w syropie. Sam metadon wśrod licznych objawów ubocznych ma dwa, ktore mnie zawsze bawią: zwiększenie masy ciała i ginekomastia, prosta droga, by z wychudzonego ćpunka stać się Pamelą Anderson :-) .
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
  • 3200 / 387 / 0
sprawdzone_info pisze:
Więc zastanawia mmnie kto jest targetem tej grejfrutowej metody? Nie teoretycznym, tylko tak realnie patrząc - kto z tego zechce skorzystać?
Ci sami co wierzą w korę kruszyny, kasowanie tolerancji DXMem, cudowną skuteczność ibogainy czy leczenie alkoholizmu LSD. Zawsze musi być jakiś środek-cud, jakaś prosta, bezwysiłkowa metoda pozwalająca lepiej żyć. Jedna tabletka na całe zło.
A od metadonu się tyje bo spowalnia metabolizm.
  • 1542 / 213 / 0
Blu, błąd, praktycznie każdy opioid zmniejsza podstawową przemianę materii, tak np. morfina już w małych dawkach terapeutycznych (20mg) zmniejsza o 20 - 30%. Zwiększanie masy ciała jest właściwym dla metadonu, a nie opioidów skutkiem ubocznym.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
  • 443 / 55 / 0
Tycie nie jest spowodowane piciem metadonu tylko "minimalną" zmianą życia. Heroina wysusza, całe dnie latają po sklepach żeby zarobić na towar, potem sprzedać i po temat. I tak od rana do nocy. W ten sposób ludzie chudną bardzo. Jak wejdą na program to przeważnie przestają tak żyć i wtedy zaczyna się normalnie jeść. Waga idzie w górę. Koniec kropka. A nie opowiadanie bajek że metadon powoduje że człowiek tyje.
  • 1542 / 213 / 0
Kurczę, albo przeczytaj ulotkę leku, rozdział o dzialaniach ubocznych, albo zajrzyj do książki "Leki współczesnej terapii". Tam jest wyraźnie napisane, że metadon powoduje zwiększenie masy ciała.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
  • 50 / / 0
on chyba spowalnia metabolizm, prawda? Jak byłem na substytucji, to utyłem 6kg w dość krótkim czasie (niespełna miesiąc), mimo że nie miałem zwiększonego apetytu
Uwaga! Użytkownik kusak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 16 / 1 / 0
Witam, Mam pytanie, wszyscy tu głównie piszą o dawkach i drogach podania metadonu, ale jak on w zasadzie działa ? Wprowadza w Błogostan jak np. Morfina ?
  • 1680 / 270 / 0
Trudno powiedzieć.
Zaraz mnie tutaj starszyzna zjedzie za to co napiszę, podyskutujemy więc.

Ja osobiście wolę metadon od morfiny. Już piszę dlaczego, satysfakcjonująca mnie działka morfiny wynosi 300-400mg więc kosztuje mnie na czarnym rynku ponad 50zł. Tyle brauniarze płacą za około 20mg heroiny w ćwiarze (a zapewniam was, że 400mg majki wypierdala mocniej niż 20-325 dwuacetylo). No ale morfina, heroina krótko działają i jak dla mnie poza kosmicznym wejściem (walę na chama i podaję całą dawkę w 3-4 sek). nic tak wielkiego już nie oferują. Nie znodduje mnie taka dawka ani morfiny ani heroiny. Tylko przez około 10h będę "ućpany" morfiną (bo heroina w końcu też się do majki rozpada). Polepszony nastrój, czasem pierdolenie od rzeczy ale ogólnie klarowność umysłu na wysokim poziomie.

Teraz o metadonku. Roztwór 1% nie nadaje się do grzania. W ogóle dostępnego w Polsce zatężanego cukrem metadonu nie powinno się. Ale przejdźmy do realiów. Mamy r-r 5% który można odparować trochę. W 10ml jest 50mg metadonu. Trzy takie strzały, dobrane z klonem, dipherganem i działa to na ciebie ponad 36h. Przez tak długi okres już dwa razy doprawiałbym morfiną. No i metadon masz za darmo a na czarnym rynku 100mg kosztuje 20-30zł.

To powyżej są założenia moje, oparte na własnych doświadczeniach. Słucham Pink Floyd - the Endless. River i chyba dostanę orgazmu w uszach. Ale nie o tym miało być. Metadon nie ma wejścia iv. Tzn. ma jedynie gdy jesteś na pełnej abście. A tak to zwyczajnie działa od razu dlatego ja nigdy nie podawałem aż tyle iv, maksymalnie 100mg i resztę dopijałem. Raz wypiłem około 150mg i 100mg podałem iv to noddowałem chyba 6h. Po morfinie nigdy mi się to nie zdarzyło, ani po braunie, czy oksykodonie.

Po co więc w ogóle walić metadon? No najlepiej po nic. Napisałem tylko jak to ze mną było.

Aha i UWAGA, dawki które podałem dotyczą juuż totalnych ćpunów, którzy wsiąknęli w metadon. Nowatorów takie dawki zabiją. Już widziałem dużego faceta który po 100mg musiał dostać narkan w ambulansie bo schodził.
Największy przegryw na forum
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony

Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.