Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 105 / 2 / 0
takie dziwne pytanie, jest coś co maksymalnie rozszerzy źrenice, wyostrzy wzrok, ale faza będzie znikoma?
Trzeba powodu do morderstwa,
  • 241 / 4 / 0
eee pytanie faktycznie dziwne, watpie zeby cos takiego było, to tak jakby sie nacpac fety i isc spac
kodeina
  • 803 / 7 / 0
Kiedys miałem takie krople do oczu.. Źrenice miałem powiekszone na maxa, ale wzrok nie wyostrzał się. Widziałem gorzej na bliskie odległości. Dostałem na receptę od okulisty, bo to był jakis etap leczenia. Nazwy niestety nie pamiętam.
  • 7 / / 0
no wlasnie sa takie krople do oczu, pamietam, ze jak chodzilam na badanie wzroku do okulisty to mi zakraplal oczy kilka razy co jakis czas i potem zreznice byly jak talerze, ale wszytsko zamazane i z bliska nie dalo sie nic przeczytac.
  • 233 / 2 / 0
o ile dobrze kojarze to u okulisty zakrapiają oczy atropiną.
  • 803 / 7 / 0
Bardzo możliwe.
Z wikipedii:
oko – blokując receptory muskarynowe zwieracza źrenicy prowadzą do jej rozszerzenia. Wywołuje to światłowstręt (fotofobię). Atropina działa również na mięsień rzęskowy zaburzając zdolność do akomodacji. To działanie znalazło zastosowanie w diagnostyce okulistycznej. Podawanie naprzemienne atropiny ze środkami zwężającymi źrenicę zapobiega powstawaniu zrostów podczas zapalenia rogówki lub tęczówki.
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
człowiek z powiekszonymi zrenicami wyglada bardziej atrakcyjnie :)
kobiety przynajmniej bardziej mnie pociagaja gdy maja powiekszone zrenice :)
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 472 / 10 / 0
Hehe. Co do powiększonych źrenic to stojąc dzisiaj przed lustrem doszedłem do tego samego wniosku :)
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 223 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: neta »
Mi się zawsze jakieś ładniejsze oczy wydawały,gdy źrenice były większe jak i u mnie tak i u innych.
Ale na maxa wyjebane z takim chorym czasem wręcz spojrzeniem to mnie odrzucały.
Uwaga! Użytkownik neta nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 369 / 12 / 0
Zdecydowanie wolę u siebie szpilki. Nie wiem, co jest atrakcyjnego, jak ktoś ma tępy wzrok, źrenice jak 5 zł i wytrzeszcz.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.