Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 180 / 5 / 0
Jestem pod wrażeniem tego cuda. Działa konkretnie i bardzo przyjemnie :) Naprawdę nie spodziewałem się takiej mocy.

Opiszę po króttce pierwsze wrażenie:

Wróciłem trochę zmęczony po 8 godzinach w pracy. Po przeczytaniu dawkowania na erowidzie postanowiłem zaparzyć 10 g odmiany Borneo LTP ze względu na sporą tolerancję na opioidy (Niecały rok temu byłem w ciągu morfinowym). Posłodziłem 2 łyżkami cukru. W smaku jest mocno gorzkie i nieprzyjemne ale w naturalny sposób mniej więcej jak mocna kawa. Pierwsze efekty pojawiły się po ok. 20 minutach i narastały przez kolejne 40 minut. Nie jest to typowo opiatowe zgrzanie ale definitywnie z tej samej półki co koda, majka itd. To co odróżnia ten stan od tego czego doświadczyłem do tej pory próbując różnych opio to dużo wyraźniejsza stymulacja. Kratom "siada" też na oczy, są lekko przymknięte, mam wrażenie jakby powieki były cięższe. Błogostan jest subtelny ale bardzo wyraźny ale w tej chwili nie mam ochoty leżeć i delektować się nim, jestem raczej zmotywowany do działania (Od wypicia minęło ok 1,5 godziny). Pojawiło się też charakterystyczne dla opiatów swędzenie ale jest na tyle słabe, że nie wiąże się z żadnym dyskomfortem.

Biorąc pod uwagę ceny i dostępność w kraju, w którym aktualnie mieszkam to zajebista alternatywa dla ciężkich opio. Podsumowując - bomba :heart:
Ten, kto gwiazdę w locie schwyta, sprawi dziecko mandragorze,
wie, skąd diabeł wziął kopyta, albo czemu gasną zorze, umie słuchać Syren śpiewu,
strzec się zawistników gniewu
Ten jedyny
zna krainy,
gdzie nie znajdzie fałsz gościny.
  • 75 / 2 / 0
Zjedzone 10 g kratomu bali i popite sokiem z cytrusów zadziałało lepiej niż 300 mg kody z antoniego. Dobra opcja dla ludzi, którzy mieszkają w krajach gdzie kratom jest legalny. Cenowo wyszło 5 euro za pakiet 10 g. Pierwszy raz zjadłem liście kratomu i jak najbardziej mi się to spodobało. Smak wcale nie był taki zły.
  • 1794 / 123 / 0
Mógłbyś dać więcej informacji w prywatnej wiadomości właśnie co do dostępności i ceny tej roślinki ;)? Byłbym bardzo wdzięczny.
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 3901 / 561 / 0
niebieski_arbuz pisze:
Niecały rok temu byłem w ciągu morfinowym
wiesz, jezeli byles w ciagu rok a pozniej miales np. 3 miesiace przerwy to Twoja tolerancja jest jak u noworodka

Jaka cena? Moglbys porownac go do np. Bali? W jakim jestes kraju?
  • 180 / 5 / 0
lol pisze:
niebieski_arbuz pisze:
Niecały rok temu byłem w ciągu morfinowym
wiesz, jezeli byles w ciagu rok a pozniej miales np. 3 miesiace przerwy to Twoja tolerancja jest jak u noworodka

Jaka cena? Moglbys porownac go do np. Bali? W jakim jestes kraju?
Zaplacilem 15 GBP za sample pack'a w ktorym byly: 10g Kali Red Vein Kratom, 10g Borneo White Vein Kratom, 10g Borneo Green Vein Kratom, 10g Borneo LTP Kratom. W gratisie bylo 10 g Green costam nie pamietam juz. Pod wzgledem mocy wszystkie byly podobne - mocne. Mieszkam w Anglii. Wypicie naparu z 25 g na 2 razy w odstepie ok 40 minut skonczylo sie beltem.

Moge jeszcze dodac, ze miks z czerwonym winkiem wyglada bardzo przyjemnie - 2 kieliszki wypite po wejsciu kratomu znacznie zwiekszyly sedacje - totalny chillout i blogostan ale swedzenie dalo sie juz wtedy mocno we znaki. Mysle, ze z jakas antyhistamina byloby fajniej.
Ten, kto gwiazdę w locie schwyta, sprawi dziecko mandragorze,
wie, skąd diabeł wziął kopyta, albo czemu gasną zorze, umie słuchać Syren śpiewu,
strzec się zawistników gniewu
Ten jedyny
zna krainy,
gdzie nie znajdzie fałsz gościny.
  • 44 / 2 / 0
jak myślicie mogę zakończyć sobie trip po truflach kratomem ? %-D
Psychodela :yay:
  • 1329 / 58 / 0
Ja kiedyś wrzucałem kodeinę na zejściu grzybów i było ok, z tym pewnie podobnie.
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 1009 / 42 / 0
Zaopatrzylem się w kra thum x50. Jak to spożywać? Trzeba parzyc czy jak?
Wszystkie moje posty to zwykła fikcja literacka i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością!
  • 124 / 15 / 0
Odsyłam do postów 420alldaylong

O podaniu (doustnie)
O działaniu

Smacznego :hug:

Major Kocięba Powiada:
KOCHAM WAS MISIACZKI KOCIACZKI I KETONOWE ROBACZKI
  • 48 / / 0
Dlaczego moje posty są odrzucane?
Czyli najpierw muszę wpier***ić ten kratom i wtedy pisać,to będzie miało sens?
Chyba po to jest to forum żeby się dzielić informacjami a nie tworzyć jakąś ala opowieść.

Fuzja - D5

Wczoraj wypiłem cherbate z cytryną i "Green Malaya" około 6-7g.
Po około 20 min czuć pierwsze działanie,rozluźnienie .Przypływ energii i odprężenie po około 40minutach,po tym czasie czułem się już wystarczająco dobrze ale niestety nie skończyło się na tym.Dawka jak na pierwszy raz okazała się zbyt duża.Po około godzinie doszły zawroty głowy i chęć na wymioty.
Po jakiś 40 minutach wstrzymywania się przed zwróceniem substancji dolegliwości ustąpiły i powróciła całkiem miła i subtelna faza rozluźnienia a zarazem chęć do działania.
Podczas seksu jest problem z dojściem.
Nie pilecam większych dawek na pierwszy raz bo można się zniechęcić.
Mi to nie grozi i widzę potencjał w tym drzewku.
Dziś myślę poprawić ale z połowa poprzedniej dawki.
pzdr
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.