z góry przepraszam za prawdopodobnie kretyńskie pytanie, ale na pewno wiecie, że ilość wiedzy o uprawie jest ogromna i na początku ciężko się połapać.
Pytanie brzmi: Czy naprawdę do uprawy jest potrzebne laboratorium? Chodzi mi o growbox. Czy do uprawy nie wystarczy jedynie oświetlenie? Konieczne są te wszystkie farby, wentylatory, nawilżacze itp? Nie można po prostu postawić doniczkę na półce, nad nią lampę i od czasu do czasu podlewać, nawozić? :'(
ze spadkiem ilosci i byc moze
jakosci
whisky
ananas (harm red)
Mam jeszcze takie pytanie. Jak to jest z tym zapachem? Rzeczywiscie bedzie mi pachniało całe mieszkanie? Da sie temu zapobiec w jakimś tam stopniu?
a12b34 pisze:Moja pierwsza uprawa wyglądała tak, ze zamontowałem do szafki w biurku oświetlenie (2zarowki energooszczędne ), wsadzilem tam planta White widow auto i po 9 tygodniach mialem okolo 15g palenia . Wiec jak nie masz możliwości na pozadna uprawę mysle , ze warto spróbować. U mnie wentylator odpadał, bo strasznie głośno pracowal a mimo to jakos dociaglem go ścinki
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
Mężczyźni z Teksasu skazani na więzienie. Podszyli się pod DEA, żeby ukraść narkotyki
Kary po kilka lat więzienia otrzymali mężczyźni z Teksasu, którzy podszywali się pod agentów DEA, próbując ukraść marihuanę z domu w południowym Oregonie. Celem było kilkaset funtów narkotyku. Kradzież została udaremniona przez interweniujących na miejscu policjantów.
Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund
Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat
Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.