BTW: Krople do nosa Betadrin mają dokładnie ten sam skład co krople do oczu za to są tańsze i bez recepty...
Chociaż i tak nie potrzebuję ich używać, pomimo tego, że za każdym razem mam mega czerwone oczy po paleniu. Za każdym razem, jak palę z wieczora/w nocy, to rano, kiedy się budzę, nadal mam przekrwione oczy. Dopiero po 2 - 3 godzinach wszystko dochodzi do normy.
Po przyjęciu kropli, jedynie mam wrażenie jakby poprawił mi się wzrok (mam wadę wzroku) ale to pewnie tylko korba.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami
Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.
USA: Co czwarty kierowca, który zginął w wypadku, był pod wpływem marihuany
Nowe badanie przeprowadzone w stanie Ohio pokazuje, że ponad 40 proc. kierowców, którzy zginęli w wypadkach drogowych, miało we krwi THC – substancję psychoaktywną zawartą w marihuanie. Średnie stężenie było wielokrotnie wyższe niż poziom uznawany za bezpieczny.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.