Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
W trakcie działania za to lekko powiększone ^^
Co do reakcji to widać każdy ma inną. Ja po MXM następnego dnia mam zwałę w postaci zbyt wyczulonych zmysłów - taki jakby kac. Podobnie miałem jedynie po ketaminie.
Reakcja dzień po może w sumie zależeć od wielu czynników, tą o której pisałeś miałem czasem po MXE jak ostro przegiąłem :P
Ciekawi mnie tylko to niespanie, muszę next time bez alco spróbować i przekonać się, czy faktycznie to tak działa, z MXE miałem powiem szczerze różnie, zależało to głównie od dawki i godziny, o której rozpoczynałem tripa, ale czasem też od jego przebiegu. Pamiętam, że przy spokojnych tripach po prostu wyłączałem nagle muzykę i szedłem spać, przy tych bardziej chaotycznych albo urywał mi się film i budziłem się nad ranem, albo trip mijał i do rana męczyłem się próbując zasnąć, na drugi dzień z kolei byłem jeszcze totalnie odrealniony, miałem przećpane gały i lekkie problemy z mową.
Tutaj tak jak mówię ciężko mi jakoś porównać te reakcje, bo powiem szczerze, że nie myślałem, iż praktycznie w 1 dzień pójdzie cały zamówiony stuff, jakoś bardziej wierzyłem w moc tej substancji, ew w brak chęci do spróbowania znajomych :D
Co do ich oczu, to u jednego przez cały trip były lekko rozjebane, na drugi dzień normalne, u drugiego rozjebanie przeszło w szpile i utrzymywały się one jeszcze przez parę godzin dnia następnego, z tym, że ten ostatni wypił trochę (ok 150ml 40%) mniej, nie wiem czy ma to jakieś powiązanie, choć w sumie alco powoduje lekkie rozszerzenie źrenic więc jakiś wpływ może mieć ^^
dość silna dysocjacja, uczucie takiego zmysłowego 3d - przestrzeń, czas i dzwięk
nie mam żadnych braków w pamięci
nie wiem jak można się po tym zchilować by położyć się do łóżka mnie strasznie speeduje
wciąż czegoś mi tu brakuje no i oczywiście CEVów
jako że jeszcze dość sporo mi zostało spróbuję dalszych intensywnych testów
No ale tak jak pisałem, póki nie będziemy mieć rzetelnego porównania z innymi sortami, trudno będzie tu coś więcej napisać.
Czekam z niecierpliwością na opinię scr o jego "labowym" sorcie :P
Saard pisze:Czekam z niecierpliwością na opinię scr o jego "labowym" sorcie :P
Ja tylko pisałem, że chciałbym spróbować MXM zsyntetyzowane w tym samym labie z którego wyszło słynne MXE b2. Czy to się kiedykolwiek stanie - cholera wie.
Fulminate pisze:Hmm u mnie tolerka na zjawiskowe CEVy wyrobiła się po jednej nocy, dlatego narazie odczekam z tydzień dla lepszych efektów :) IMO z tym czasem działania substancji warto stosować niższa startowa dawkę i potem dorzutke.
Problem jest tylko taki, że co sort to inna moc, a ciężko też znaleźć swoją dawkę mając mało tej substancji i waląc dorzutki (drugiego dnia zadziała słabiej i inaczej).
Co do tego obecnego sortu to wydaje mi się on być słabszy od poprzednich.
lubie_bardzo pisze:wczoraj testowałam 300mg rozpuszczone w wodzie p.o
dość silna dysocjacja, uczucie takiego zmysłowego 3d - przestrzeń, czas i dzwięk
nie mam żadnych braków w pamięci
nie wiem jak można się po tym zchilować by położyć się do łóżka mnie strasznie speeduje
wciąż czegoś mi tu brakuje no i oczywiście CEVów
Potwierdzam również, że ten sort MXM cholernie speeduje, ale jednak zupełnie inaczej niż 4-MeO-PCP, bo nie ma takiego clear-head.
Braki w pamięci niestety okrutne, może jestem już zryty, może za dużo zapodawałem (miałem 5g i zeszło mi w 4 dni - przeginka), może to kwestia suplementacji (ostatnio wrzucam dodatkowo PEA i cholinę). Swoją drogą PEA do MXM bardzo się nie nadaje.
A co naodwalałem i tak dalej to sprawia, że następnym razem się 3 razy zastanowię czy na pewno chcę próbować MXM, a jeśli tak to nie zamówię więcej jak 1g :) niestety na tym speedzie czlowiek działa bardzo impulsywnie i podejmuje bardzo irracjonalne decyzje. Właściwie to nie podejmuje decyzji, po prostu podchodzi do wszystkiego bezkrytycznie.
Dochodziłem do siebie ładnych kilka dni, niecały tydzień. Fakt, że potem brałem IPH i to też miało wpływ, ale jednak po MXM miałem jakieś zmiany w samopoczuciu i zachowaniu i one nie odpuszczały przez kilka dni. Podobnie jak przez kilka dni po MXE jest takie emocjonalne wyciszenie, dużo większy dystans i jest to zupełnie niesztuczne i naturalne, tak tutaj jest też taki "cichy", naturalny afterglow, tylko niestety totalnie w drugą stronę. A przynajmniej teraz tak miałem, bo parę miesięcy temu też zrobiłem sobie parę dni na tym poprzednim sorcie MXM i choć sam peak i działanie było dość sztuczne to jednak nie miałem aż tylu sideeffectów, stymulacji itp.
Ale jak już wspominałem - to nie jest wszystko obiektywne, a PEA i cholina mogły dołożyć swoje 3 grosze w temacie negatywnych interakcji.
scr pisze:Jakim labowym sorcie? Czy ja o czymś nie wiem? :)Saard pisze:Czekam z niecierpliwością na opinię scr o jego "labowym" sorcie :P
Ja tylko pisałem, że chciałbym spróbować MXM zsyntetyzowane w tym samym labie z którego wyszło słynne MXE b2. Czy to się kiedykolwiek stanie - cholera wie.
TBH zastanawia mnie dlaczego akurat nad dyso jest obecnie tak mało badań i tak mało produktów wychodzi na rynek...
Może pojawią się lepsze sorty MXM i ta substancja pokaże jeszcze pazur, kto wie ^^
Ale tempo z jakim coś się "wykluwa" jest mało pocieszające :P
Możliwości jest wiele. Teraz myślę, że coś ruszy, bo w Chinach zbanowali MXE. Ja bym sam chętnie zapodał Chińczykom parę związków z tej grupy, ale nie mam kontaktów. W szczególności warte sprawdzenia są inne pochodne z podstawieniem 3-MeO, a opcji trochę jest. Najbardziej jestem ciekaw skrzyżowania MXE z 3-MeO-PCP - 3-MeO-PCP z doczepioną grupą 2`-Oxo.
No ale kończym offtop :) Czy MXM pokaże pazur - wątpię, raczej pazurek :) patrząc na moje doświadczenia z trzema sortami, podobieństwa i różnice to do MXE podjazdu ta substancja mieć nie będzie, będzie ciekawą pozycją w menu, ale niczym super szczególnym.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.