Przeprowadzałeś syntezę?
Czy po prostu wyglądał na czysty?
seniorr pisze:Skąd masz taką pewność?
Przeprowadzałeś syntezę?
Czy po prostu wyglądał na czysty?
Oczywiście, że nie zastąpi to laba i profesjonalnych testów, ale też jest jakimś wyznacznikiem.
I tak to dobrze, bo o dziwo ściekło mi do gardła i jako ze w żołądku wolniej szło, to paradoksalnie mnie uratowało.
Zalety:
+ Przez 40 minut na tripie racjonalnie sie zachowywałem, komunikacja z rodzicami/osobami postronnymi była ok, była kultura
Efekty kognitywne mnie nie przeraziły, raczej "bad trip/zły bodyload wygladal tak":
- Chciało mi sie co 3 minuty do toalety, gdyby nie pozostałe objawy to tripa trzeba byłoby spędzić cały czas w kiblu
- Bolał mnie strasznie brzuch
- Z pierwszej strony pojawiły się wymioty, z drugiej strony bałem sie, ze zasypiajac zadusze sie tymi wymiotami
- Minimalne, ale drżenia
- Uczucie arytmii serca
Pisze to w tym wątku, żeby zadać pytania:
- Czy to możliwe, żeby dostać arytmii?
- Czy drżenia są możliwe
- Poratowałem sie 3 mg - dwa podjęzykowo, drugi dożołądkowo. Czy w przypadku 5-meo-malt ratowanie się alprą i/lub propranololem jest racjonalne?
- Czy to można brać jakoś, żeby się tym nie pokarać, w sensie zeby wyczilować ale żeby brak było powyższych objawów?
- Głupie pytanie, ale zadam: Czy tym da sie zabić, powiedzmy w dawce 10-20mg co najwyżej po 2 zapalonych szlugach?
Dodam, ze miałem kontakt z DXM - to to chyba od 2008-2013 i spróbowałem DOC'e, wiec 5-meo-malt zainteresowałem się dlatego, ze mimo iz DXM był dysocjantem, dało się (za dawnych lat) po 225mg mieć tripa i ogarniać wszystko a DOC to już wogóle - masz tripa i możesz iść do spowiedzi w najgorszym przypadku tłumacząc, ze 3-4 godziny spałeś
PS.: W 2008 roku próbowałem DXM i jak wspomiałem - 225 mnie klepało, z 55 do 80 zwiekszyłem wage, zacząłem brać 300mg amitryptyliny dziennie i jak odnowiłem kontakt, to 30 mnie nie klepało
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.