Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 33 / 1 / 0
Czeka mnie 1 w życiu lot samolotem i myślałem rano zarzucić 1mg xanaxu i do tego jakiś aviomarin. Macie z tym jakieś doświadczenie? Ogólnie do alprazolamu mam jakaś tolerancje ale nie wiem jak zareaguje z aviomarinem?
  • 293 / 14 / 0
Co jest takiego w locie samolotem żeby nawet do tego potrzebować benzo? Ludzie bez przesady zaraz bez xanaxu nie pokroicie pomidora bo się przecież pociąć można.
  • 195 / 10 / 0
Odpuść avio. A 0.5 mg syuknie.
  • 33 / 1 / 0
0,5 to mi styka jak się czasem wk***, a co do lotu to już się bać nie można?
  • 1329 / 58 / 0
Blue_Berry pisze:
Poznano również fakt, iż klon potrafi wchodzić w niebezpieczne interakcje np. ze stymulantami, mimo że powinien obniżać aktywność ośrodkowego i obwodowego układu nerwowego, a co za tym idzie, pozwolić na wyciszenie i uśpienie funkcji poznawczych i motorycznych. Tak się jednak nie dzieje w każdym przypadku i czasem wzięcie klona dodatkowo podbija schizogenność innych środków.
Dzięki Ci BB za kolejny przemądry post na tym syfiastym forum :blush: A tak tłumacząc na język prostego studenta drugiego roku, to znaczy, że miks amfetamina + klonazepam może być fizycznie niebezpieczny? Nie chodzi mi o psychiczną 'schizogenność', ino fizyczne interakcje.
Spoiler:
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 853 / 56 / 0
ynsiwy pisze:
Strach przed lataniem jest irracjonalny, coś jak arachnofobia(chodzi mi to oczywiście o niejadowite stwory), bo tak jak zwykły pająk niczym nie grozi tak samolot jest najbezpieczniejszym środkiem transportu.Ale ludzie boją się tak i latania jak i pająków a że ma to być twój dziewiczy lot to polecam dawkę, po której się nie zwarzywisz i będziesz mógł się delektować lotem.Sam wiesz jaką masz tolerkę więc pewnie wiesz ile zarzucić, a awiomarin to tylko jeśli ogólnie masz jazdy podróżując różnymi naziemnymi środkami transportu.
  • 2652 / 382 / 0
jarekjurek pisze:
Blue_Berry pisze:
Poznano również fakt, iż klon potrafi wchodzić w niebezpieczne interakcje np. ze stymulantami, mimo że powinien obniżać aktywność ośrodkowego i obwodowego układu nerwowego, a co za tym idzie, pozwolić na wyciszenie i uśpienie funkcji poznawczych i motorycznych. Tak się jednak nie dzieje w każdym przypadku i czasem wzięcie klona dodatkowo podbija schizogenność innych środków.
Dzięki Ci BB za kolejny przemądry post na tym syfiastym forum :blush: A tak tłumacząc na język prostego studenta drugiego roku, to znaczy, że miks amfetamina + klonazepam może być fizycznie niebezpieczny? Nie chodzi mi o psychiczną 'schizogenność', ino fizyczne interakcje.
Spoiler:
Tak, może być fizycznie niebezpieczny. Dodatkowo, jeśli ktoś ma większe predyspozycje do podłapywania urojeń. Wtedy stres i niepokój prowadzą do gwałtownych reakcji fizycznych. Poza tym, branie amfetaminy z klonem to fundowanie sobie pseudo, ale jednak, speedballa, który obciąża serce i zaburza przewodzenie przedsionkowo-komorowe. Jeśli dodatkowo dojdzie do opisanych przeze mnie wcześniej efektów wywołanych klonem, to może skończyć się nieciekawie. Dorzuć do tego jeszcze hipoglikemię, tachykardię, nadmierny udział noradrenaliny i niedokrwienie mózgu oraz potencjalne ryzyko mikrowylewu.

Nie, to nie jest głupie pytanie. I tak rozumujesz lepiej niż większość szmat na tym forum.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12432 / 2418 / 0
Lot samolotem jest zajebisty (przynajmniej start i lądowanie) - po co sobie umniejszać frajdę? : ) Jeżeli to faktycznie fobia, to dawka nie ma znaczenia (o ile nie przesadzisz i nie zaczniesz się zataczać - wtedy mogą Cię nie wpuścić na pokład). Aviomarin jest zbędny - pod względem "żołądkowym" lot jest dużo bardziej znośny, niż jazda autobusem.
  • 1653 / 298 / 0
Dokładnie.

Wrzucanie benzodiazepin na każdą stresującą rzecz to przesada i pierwszy krok do przekonania siebie, że są ci one potrzebne by normalnie funkcjonować i przeć w uzależnienie.
Należy logicznie pomyśleć i zastanowić się, czy naprawdę jest się czego bać. Ja bym się bardziej bał łykania alpry w taki sposób niż lotu samolotem. Jeżeli ma się problemy z nadmierną... bojaźliwością, to należy udać się na terapię.

Poza tym, nie wypada dorosłemu facetowi zachowywać się jak dziecko ;-)
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 293 / 14 / 0
ynsiwy pisze:
Można ale kurwa nie każdy strach się zalecza psychotropami. J/w miej trochę jaj chłopcze ;-)
Zablokowany
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.