Tutaj moje pytanie, jak bardzo niebezpieczne jest niezapłacenie tego mandatu jeśli wrócą do kraju?
Czy będą ich ścigać o ten hajs czy mogą sobie darować płacenie Chorwatom mandatu?
Pozdrawiam.
Chyba, że do takich wysokich mandatów mają jakieś inne przepisy.
seshkaa pisze:Nie wypuszczą ich z kraju póki nie zapłacą.
Ja bym nie płacił.
Akurat Chorwacja nie jest zacofanym państwem, radiowozy i przejścia graniczne mają nowoczesne także spodziewałbym się jednak istnienia takiego systemu komputerowego.
To nie jest kurwa średniowiecze, ludzie...
EDIT: Prawdę mówiąc nie jest to jakiś wysoki mandat. Mimo tego, że Chorwacja zliberalizowała swoje prawo narkotykowe to i tak grzywna za posiadanie "MAŁEJ" ilości narkotyków jest wysoka i sięga 2680 Euro.
Jak wozicie takie gówno to najlepiej jechać z fotelikiem dla dzieciaka i gadać ze po dziecko się jedzie :) na każdej granicy jak widza fotelik nawet bez dzieciaka to nie trzepią auta. A jak z dzieckiem to wcale już podejrzenia nie ma o nic :P
Miałem parę kontroli otwieram szybę on zagląda do środka widzi córkę śpiąca -ok go
Problem będą mieli przy jakiej kol wiek kontroli drogowej jak ich tam jeszcze raz złapią to może nawet i na dołek :)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.