Homologi, analogi i pochodne mefedronu, nie pasujące do powyższych kategorii.
ODPOWIEDZ
  • 2428 / 90 / 0
4-mmeoc.gif
N-metoksy-4-metylokatynon, Para-tolilo-2-(metoksylamino)propan-1-on

Moze mi ktos wyjasnic jakim cudem to w UK jest dostempne jak w UK majom przeciez bana na ketony od fhcuj czasu? :huh:

Wczoraj mi to gdzeis przemklo przed oczami haj obczailem jakies sklpey co mialem w zakladach, ale odrazzu porzypomnialo mi sie te skurwiel MTTA i jakioes iinne niby zajebiste analogi mefa co ostantio ciule tak zapowiadali a okazalo sie jak zwyl;e czyli wołgle nie klepionce gówno... sklep z wire w nazwie to miał w ofercie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1874 / 96 / 127
Bigos masz tu kierwa szwa czemu tak jest :)

W Anglii pojawiła się substancja o zagadkowej nazwie Mexedrone. W działaniu jest bardzo podobna do mefedronu, może nieco mniej aktywna. Wg sprzedawców jest legalna i należy do grupy beta-ketonów. Brytyjskie prawo jednak zakazuje wszystkich struktur typu:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... ne.svg.png

[*]R1 wodór, lub jakakolwiek kombinacja z jedną lub więcej grupami alkilowymi, eterowymi, halogenkowymi, alkilohalogenkowymi
[*]R2 wodór lub grupa alkilowa
[*]R3 wodór, grupa alkilowa, alkilowa cykliczna
[img]R4[/img] wodór, grupa alkilowa, alkilowa cykliczna

Więc znaleziono słaby punkt prawa i jednocześnie coś co jest bardzo dobre w działaniu. Od kilku miesięcy co bardziej wtajemniczeni badacze mieli okazję testować coś co ukrywało się pod nazwą 4′-metylo-N-metoksykatynon . Inne określenia jakie występują w Polsce to meofedron i 4-MMeOC. Wzór strukturalny poniżej:
http://wolnamolekula.info/wp-content/up ... -MMeOC.jpg

Substancja pachnie tak samo jak mefedron, smakuje tak samo jak mefedron i da się ją skrystalizować do postaci ryżowych kryształków. Brytyjskie prawo analogowe jej nie obejmuje ponieważ podstawniki typu N-metoksy nie są objęte definicją. W działaniu jest bardzo podobne do 4-MEC i mefedronu, aczkolwiek słabsze. W porównaniu z 3-MMC jest nieco mniej euforyczne, ale bardziej pobudzające. Substancja którą w Polsce określa się akronimem 4-MMeOC idealanie pasuje do opisu mexedronu jaki można znaleźć na zagranicznych forach. Również sama nazwa mexedron sugeruje obecność grupy metoksy w ketonie, w myśl brytyjskiego prawa tylko grupa metoksy przy azocie nie jest objęta prawem analogowym.

Redakcja wolnejmolekuły jak tylko dostanie produkt o nazwie mexedrone, podda go analizie celem wyjaśnienia co to jest. Na razie jedynie co możemy stwierdzić na 100% to beta-keton 4-MMeOC jest jednym z najlepszym zamienników mefedronu jaki pojawił się w ostatnim czasie i na pewno zainteresuje on wszystkich fanów euforycznych b-k.

ŻRÓDŁO
wolna molekula
#mops
  • 91 / 4 / 0
w jednym z shopow juz jest, cena 15 funtów za gram czekam z niecierpliwością na recenzje
"Bakin' soda, I got bakin' soda"
  • 266 / 9 / 0
Skąd mamy wiedzieć ? Widzę przeglądając fora że ludzie zagadują vendorów żeby zaczęli ogarniać temat to pewnie kiedyś bedziemy mogli sobie przebadać substancje. Jak na razie to większość vendorów się pochowała i chce przeczekac niesprzyjającą sytuację. Ale może vendorzy wysyłający z zagranicy szybciej coś skombinują. Taką mam nadzieje bo sam jestem ciekaw tego wynalazku ;)
  • 14 / 1 / 0
Hmm... Śledzę temat już jakiś czas. I z tego co czytam na brytyjskim forum to słabo... Testują i był sort, który rzeczywiście działał, (jeden z pierwszych), ale od tamtego czasu lipa. Jeden z sortów był wielokrotnie określany jako "sedating" czyli uspokajająco-usypiający. Spekulują że problemy w labolatorium z utworzeniem kryształu, bo proszek był ok. Tu cytuję trip report z 24.08:
"wole29 first batch was very nice. Not quite major fireworks which most 4-MMC users are hoping for but it was really good for me and I saw a lot of potential. Unfortunately I wasted just over 300mg of my sample on oral dosing. That just ended in sleep before a full come up and so I didn't have enough to try larger nasal experiments. Second batch went right in with 175mg up one nostril and 175mg up the other nostril 30mins later. Was expecting a solid experience based on my first batch nasal experiments but I almost felt nothing! Getting a chance to try the powder so no polymorphism to worry about, hopefully this is the one! I'll give up if not ;)" ktoś coś?
  • 91 / 4 / 0
Wałek jakiś, ile razy słyszałem opinie że "jak mefka". Wystarczy że coś powoduje szczękościsk, wyjebanie serotoniny, i oczopląs. po każdym x-xmc(dronie) słyszałem to. Dodatkowo po aminach typu x-apb. Nie spodziewałbym sie tu cudów. Grupa metoxy z tego co zauważyłem, dodaje psychodelicznego klimatu.
  • 4 / / 0
mieszkam w uk i jestem wlasnie po testach owej substancji. co moge powiedziec: jest kurwa moc, jak po starym dobrym mefie!!! korzystam puki niezbanowali
  • 272 / 38 / 0
klex1984 pisze:
mieszkam w uk i jestem wlasnie po testach owej substancji. co moge powiedziec: jest kurwa moc, jak po starym dobrym mefie!!! korzystam puki niezbanowali
Jak z libido ?Mógłbyś coś wiecej napisac jaki stan działania itp..?
Uwaga! Użytkownik xSzuLeRx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 138 / 18 / 0
Doszukał się ktoś jakie dawki aplikować?
Uwaga! Użytkownik AnalogCzlowieka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1987 / 108 / 0
Re: 4-MMeOC
Nieprzeczytany post autor: scr »
klex1984 pisze:
A mógłbyś podesłać wzór substancji podawany przez źródło z którego brałeś?
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.

Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.