Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 236 / 19 / 7
artur019 pisze:
Długofalowe to ogólna poprawa samopoczucia, lepszy sen, zdecydowanie poprawiona pamięć w porównaniu do jej stanu z czasów walenia oporowo 3-MMC, motywacja podniesiona aż do skrajnych poziomów podczas kuracji, teraz po kilku miesiącach ustabilizowała się na poziomie "robię to co muszę", więc też widać tutaj zdecydowaną poprawę. Kiedyś nie potrafiłem wstać z łóżka, a od marca do teraz dosłownie wyskakuję z niego. Co tu więcej... Właściwie ciężko mi określić, bo zmiany zaszły na tylu płaszczyznach, że ciężko mi wymienić coś dokładnie.

Myślę, że najlepiej odda efekty takie stwierdzenie: Fenylopiracetam podniósł moją jakość życia z 3/10 do 8/10. Za 10/10 przyjmuje stan całkowitej homeostazy organizmu. Po odstawieniu ocena spadła z 8/10 do 7/10 i utrzymuje się zależnie od dnia w zakresie 6-7/10. Jakbym zdrowiej się odżywiał i nie miał małych "skoków w bok" z innymi substancjami po kuracji, to śmiało mógłbym wejść na 9/10. Oczywiście jest to tylko moja ocena.

A najlepsze jest z tego wszystkiego jest to, że ten środek u mnie całkowicie gasił ciśnienie na jakikolwiek stymulant, a podczas kuracji czułem się jakbym nie przećpał ani dnia. Po prostu. Nie jem go już ponad dwa miesiące, a ciśnienia na stymulanty pojawiają się tylko pod wpływem alkoholu i modulatorach GABA. I tak chyba zostanie..?
Czy ten Fenylopiracetam to jakaś złota substancja? Żadnych skutków ubocznych? Krótkofalowych, długofalowych? Bo ja to jakoś srednio ufam tym wszystkim nootropom, nie są do końca zbadane i stosunkowo nowo wynalezione. A jak historia uczy, nie wszystkie ogólnodostępne i na tamte czasy legalne, sprzedawane jako niegroźne, i wykorzystywane w medycynie substancje okazywały się zdrowe. Wręcz przeciwnie.

Coś kosztem czegoś, nigdy nie wiesz czy na stare lata nie dostaniesz od tego Alzheimera. Nic nie bierze się z niczego, być może właśnie wykorzystujesz "energie" mózgu która była zostawiona na przyszłość? To jak z emeryturą, wypłacisz sobie całą od razu, albo będziesz odbierał w ratach.
Uwaga! Użytkownik chujkurwa jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3205 / 176 / 0
Nie wierzę w emeryturę. ;)

Z substancji, które pomagają odbudować mózg, to dla dopaminergicznego układu mogą okazać się pomocne fenylopiracetam i SELANK, a dla serotoninergicznego mikrodawki MDMA.
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 766 / 136 / 6
Odbudowa recepetorów? Neurony mają słabe zdolności regeneracyjne, zatem pomogą wszystkie środki neuroprotekcyjne, mające zabezpieczać przez dalszymi uszkodzeniami oraz neurorestoratywne. Do tych drugich poza w/w należy np. kurkumina. Ja skupiłbym się w pierwszej kolejności na odbudowie neuroprzekaźników. Garść pomysłów:

a) prekursory monoamin: spirulina czy chlorella nadają się idealnie, zawierają naprawdę dużo aminokwasów (w tym prekursorów 5-HT, DA, NE...), a te budują białka, więc także neurony. Można je też suplementować osobno, najlepiej w formie N-acetylowej - np. N-acetylo-L-tyrozyna.
b) istnieją substancje, które usprawniają i przyspieszają tworzenie się białek, należy do nich np. ostropest plamisty.
c) odtruj wątrobę i inne narządy - ostropest plamisty + karczoch + liść brzozy
d) antagoniści NMDA (DXM, MXE, memantyna) powodują upregulację (a więc wzrost ilości) niektórych receptorów dopaminergicznych, przede wszystkim D2
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 236 / 19 / 7
Berig pisze:
Odbudowa recepetorów? Neurony mają słabe zdolności regeneracyjne, zatem pomogą wszystkie środki neuroprotekcyjne, mające zabezpieczać przez dalszymi uszkodzeniami oraz neurorestoratywne. Do tych drugich poza w/w należy np. kurkumina. Ja skupiłbym się w pierwszej kolejności na odbudowie neuroprzekaźników. Garść pomysłów:

a) prekursory monoamin: spirulina czy chlorella nadają się idealnie, zawierają naprawdę dużo aminokwasów (w tym prekursorów 5-HT, DA, NE...), a te budują białka, więc także neurony. Można je też suplementować osobno, najlepiej w formie N-acetylowej - np. N-acetylo-L-tyrozyna.
b) istnieją substancje, które usprawniają i przyspieszają tworzenie się białek, należy do nich np. ostropest plamisty.
c) odtruj wątrobę i inne narządy - ostropest plamisty + karczoch + liść brzozy
d) antagoniści NMDA (DXM, MXE, memantyna) powodują upregulację (a więc wzrost ilości) niektórych receptorów dopaminergicznych, przede wszystkim D2
Jaki jest zwiazek między spiruliną, a l-tyrozyną? To nie są dwie różne substancje?
Limitbreaker pisze:
Nie wierzę w emeryturę. ;)

Z substancji, które pomagają odbudować mózg, to dla dopaminergicznego układu mogą okazać się pomocne fenylopiracetam i SELANK, a dla serotoninergicznego mikrodawki MDMA.
Aslo, jak z tą szkodliwoscią fenylopiracetamu w koncu? Bo też sobie kupiłem ale się trochę cykam żreć.
Uwaga! Użytkownik chujkurwa jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3205 / 176 / 0
A ćpać RCków się nie boisz? ;)
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 766 / 136 / 6
chujkurwa pisze:
Jaki jest zwiazek między spiruliną, a l-tyrozyną? To nie są dwie różne substancje?
Taki, ze spirulina zawiera 2.584 grama L-tyrozyny w 100g produktu (wg angielskiej Wikipedii). Jest bogata w aminokwasy.
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 5323 / 961 / 0
Kwasy tłuszczowe Omega-3 oraz omega-6, l-tyrozyna, L-DOPA, l-teanina - prekursorzy dopaminy. Nie mam zjechanych receptorów , chcialbym brac te wyzwalacze dopaminy zeby polepszych nastroj, samopoczucie. Jaki wplyw beda mialy w dluzszych uzytkowaniu jezeli lubie zarzucic sobie od czasu do czasu cos co powoduje wychwyt zwrotny dopaminy lub ja mocno podbija ? Taka kuracja zwiekszy tolerke i bedzie slabszy efekt czy wrecz przeciwnie ??
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 236 / 19 / 7
Berig pisze:
chujkurwa pisze:
Taki, ze spirulina zawiera 2.584 grama L-tyrozyny w 100g produktu (wg angielskiej Wikipedii). Jest bogata w aminokwasy.
Znaczy, że mogę jeść nalt zamiast tej spiruliny i bedzie spoko? Bo w sumie wolałbym w ten sposób, jakoś srednio mi się widzi wpierdalanie metali cięzkich.
  • 138 / 18 / 0
chujkurwa pisze:
Berig pisze:
chujkurwa pisze:
Znaczy, że mogę jeść nalt zamiast tej spiruliny i bedzie spoko? Bo w sumie wolałbym w ten sposób, jaoś srednio mi się widzi wpierdalanie metali cięzkich.
A gdzie widzisz te metale ciężkie ? Bo chyba nie w spirulinie? Poza tym spirulina i chlorella (ta bardziej) wiąże metale ciężkie i pomaga je usunąć z organizmu.
Uwaga! Użytkownik AnalogCzlowieka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 236 / 19 / 7
AnalogCzlowieka pisze:

A gdzie widzisz te metale ciężkie ? Bo chyba nie w spirulinie? Poza tym spirulina i chlorella (ta bardziej) wiąże metale ciężkie i pomaga je usunąć z organizmu.
Gdzieś mi się obiło o oczy, na tym forum i nie tylko, że chinole nastawiaja sie na produkcje mocno przez co jakośc oczyszczania jest chujowa i duży odsetek metali cieżkich zostaje w tej spirulinie. Myślę, że to kwestia źródła, ale weź tu teraz znajdź sklep który będzie posiadał dokumentacje laboratoryjne.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera

Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.

Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.