Odechciało mi się dyskutować i wyszdłem z thio, przecież nie będę się kłócił, ale możecie mi wytłumaczyć ten bełkot?
Faza pisze:A mi pani farmaceutka powiedziała wczoraj, że nie sprzeda acodinu i thiocodinu razem ponieważ "to jest ta sama substancja czynna". Gdy ja odpowiedziałem żeby najpierw przeczytała opakowania i potem wydała obydwa leki dodała: "chodzi o substancje uzależniającą"
Odechciało mi się dyskutować i wyszdłem z thio, przecież nie będę się kłócił, ale możecie mi wytłumaczyć ten bełkot?
Myyyyk 300mg kodeiny i problemy znikają <3.
A baba w aptece, pewnie nie w humorze. Ja do dziś dnia pamiętam, jak kupowałam thio i bodajże apap noc, czy cos w tym stylu… Dopiero dostałam wykład na temat ich wzajemnej, rzekomo tragicznej w skutkach interakcji. O ile mnie pamięć nie myli, kobitce udało się wzbudzić we mnie poczucie winy na kilka sekund.
300mg z DXM i jest gitarka ale doopy nie urywa :(.
Plastelinę spraw polepić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Przewinąć czas jak na Video film i cofnąć nas do Edenu szkolnych korzeni."
Kupowanie w aptece też jest nieprzyjemne od czasu tej ustawy,wita mnie uśmiechnięta aptekarka, której mina poważnieje odrazu po usłyszeniu "poproszę tjokodyn".
Mam spaloną jedną aptekę,kupowałam tam tjokodyn,zostałam wylegitymowana.Zaszłam tam około tydzień po ostatnim zakupie,poprosilam o tjokodyn i zostałam zapytana o wiek,po czym aptekarka spojrzała na mnie ponownie i powiedziała "aaach pamiętam panią"
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.