paprotka00 pisze:Brałam Noopept Rx w dawce 60 mg (2 kaps.). Brak jakiegokolwiek działania, czy to pozytywnego, czy negatywnego.
Skłąd jednej kapsułki:
Alpha GP C100 mg
Choline Bitartrate 350 mg
N-Acetyl L-Tyrosine 150 mg
Noopept (N-phenylacetyl-L-prolyglycine ethyl ester) 30 mg
Vitamin E TPGS Powder 10%10 mg
wesołek83 pisze:po 8 dniach brania noopeptu zniknęły u mnie jakiekolwiek objawy takie jak stymulacja,wieksza koncentracja,być może organizm szybko przyzwyczaił sie do leku albo wina wypicia 3 piwek.niewiem dokładnie miał ktoś podobnie?
Also, pewnych 3 dni zjadłem każdego dnia 3x30mg (przy czym moja standardowa dzienna dawka to 2x5mg). Od tamtej pory noopept działa inaczej, słabiej. Nie powtarzajcie moich błędów :-)
Pierwszy okres przypadł na marzec i kwiecień, kiedy to ostatniego lutego polałem za dużo klonozalamu, niwelując skutki działania stimów. Jak się domyślacie niewiele pamiętam z tego dnia a 42cali fullhd i 17 cali laptop posypały się w drobny mak. Ale do rzeczy.
Zakupiłem 2g noopeptu od polskiego Feniksa i zacząłem kurację, dodatkowo suplementując się lecytyna 2400mg dziennie i 200mg magnezu, oraz spożywałem dużo witaminy c i piłem zieloną herbatę. Noopept spożywałem w dawkach ok 3x5mg, później 3x10mg i na końcu 3x15mg. Początki były ciężkie, bo miałem znacząco obniżony poziom dopaminy i serotoniny, dodatkowo kaca moralnego za 28 luty. Dodatkowo wyjechałem na tygodniowe szkolenie we Wrocławiu, gdzie lek nootropowy pokazał pazur. Od 8 do 16 mój mózg pracował 110% sprawiając że pierwszy z grupy uzyskałem certyfikat, od 17 do 22 pracował 200% w Przedwojennej na sw. Mikołaja i okolicach. Poznałem multum ludzi, wchodziłem na wódkę i śledzia w ilości minimum 500ml na głowę a wychodziłem z grupką nowo poznanych osób. Trzeźwy! Prawie trzeźwy. Rano wstawałem bez kaca, biegać, by wypocić resztki c2h5oh. Wszystkie funkcje kognitywne, poznawcze x pamięćuśmiech, motywacja wróciły ze zdwojoną siłą. Oczywiście po powrocie z Wrocławia zaprzestałem picia i wszystkich używek, czasami pijąc filiżankę essspressso i paląc cygarko, caly czas jedzac noopept. Czułem się na tyle dobrze że... Wróciły drugi... Tu nie ma co pisać. Od 1 lipca ponownie zażywam noopept 3x20mg i 500-1000mg choliny dziennie ale takiego efektu wow nie ma, choć pozytywne efekty się nasilają.
Wnioski z powyższego każdy wyciągnie sobie swoje. Noopept działa ale często potrzebuje dobrych s&s.
Ktoś na pw podrzuci mi zagraniczne źródło tego śmierdzącego prochu? Z góry dziękuję
E: Jedyne co mi się nie podoba to sny. Są zbyt realistyczne i zbyt hardcorowe. Horrory przy tym to dobranocki dla dzieci.
Co jesz? Co ćwiczysz fizycznie bądź mentalnie?
Ale, pomimo tego że nie wiem jak działają bo nigdy nie brałem żadnych, to to gówno wydaję się być świetnym antydepresantem. Na prawdę pod tym względem 9.50/10
AlienZombie pisze:Podczas przyjmowania noopeptu powinieneś odstawić wszelkie używki, może poza nikotyną. Alkohol neutralizuje działanie. U niektórych nawet 1 piwo miało już negatywne skutki.wesołek83 pisze:po 8 dniach brania noopeptu zniknęły u mnie jakiekolwiek objawy takie jak stymulacja,wieksza koncentracja,być może organizm szybko przyzwyczaił sie do leku albo wina wypicia 3 piwek.niewiem dokładnie miał ktoś podobnie?
Pisano że przy noopepcie można się zajadać stymulantami, opiatami, psychodelikami. Może nie konkretnie w takiej kolejności. Wszystkiego rodzaju kanna i depresanty typu alko beee
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
Moje wrażenia trzeciego dnia. Ponieważ nie byłem przekonany co do działania dawkowałem to około 30mg 3x dziennie, ale teraz zmniejszę do 20mg x2 lub 15mg x3 (czytałem kilka opinii, które mówiły że w małych dawkach nie działa dużo gorzej, a niektórzy pisali że nawet lepiej). Działa, czuć wyraźnie. Szybciej myślę, lepiej postrzegam, a nawet czuje się bardziej twórczy i pewny siebie np. mam siłę tłumaczyć ludziom różne rzeczy, opowiadać o swoich pasjach i nie mają zamiaru mnie zabić z nudów (historia potrafi być ciekawa). :)
Dla porównania piracetam 800mg x1 przez 3mce, dawał mi możliwość skoncentrowaniu się na czytaniu książki w autobusie, noopet robi to już 3 dnia.
Testuję dalej, ciekawe jakie będzie działanie za 2 tygodnie.
Związek powinien dostać znak jakości "H". ;)
Edit: jakieś 4 lata temu brałem memantyne i miała słabsze nootropowe i poprawiające pamięć działanie.
-brałem małe dawki 2 razy dziennie (8 az do 4mg schodząc w dol, ciezko powiedziec, niebieska lyzeczka)
-brałem choline w dawkach od 500 do 100mg dziennie, niekoniecznie codziennie (proszek)
Noopept dzialal na mnie zamulajaco, mniej wiecej objawy takie jak opisywano przy stosowaniu za duzej dawki
Natomiast całkowicie odstawiając choline (której i tak pod koniec nie brałem codziennie, nie więcej jak 200mg naraz) oraz zwiekszajac dawke tak na 10-15mg 3 razy dziennie efekt nootropowy zdecydowanie sie nasilił oraz wszystkie skutki uboczne(tj. głównie zmęczenie) gdzieś uleciały.
Również uważam ze bardzo ważne jest set&settings, bo można się rozleniwić ale gdy już się za coś weźmiemy albo mamy tzw. nóż na gardle to spokojnie wyrabia się 130% normy, cały dzień, bez objawów zmęczenia.
Ogólnie substancja działająca bardzo różnie. Imho lepiej niż piracetam
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psiloshrooms25.jpg)
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mandarynki.jpg)
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował
"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/petru.jpg)
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły
Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/image-1-1038x692.png)
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych
W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.