Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1628 / 197 / 0
No bo tak na prawdę znika właśnie w tydzień jak się nie robi przerw. No i jak przestało działać to zacząłem stosować noopept przez tydzień, a potem powrót do fenylopiracetamu i działał już w 90% tak jak na początku.

Czyli wystarczy mieć dwa nootropy i zmieniać je między sobą co tydzień i będzie ok.
  • 229 / / 0
A po tym tygodniu zażywania zostają jakieś trwałe zmiany ?
Czy zachodzą tylko w czasie zażywania fenylopir ?
  • 1857 / 70 / 80
Fenylopiracetam sprawia wrażenie doraźnego środka, następnego dnia po użytkowaniu tych efektów już raczej trudno mi sie doszukać, są bardzo osłabione w porównaniu do działania substancji.

Fenylopiracetam z guaraną to świetny miks. Działanie trwa i trwa, tylko trzeba sobie ustawić cele działania, najlepiej jasny plan bo inaczej rozproszenie i internety przejmują uwagę i sie człowiek wkręca w niepotrzebne rzeczy marnując całe godziny.
Zielona herbata też robiła robotę, kawusia też pewnie dałaby to samo ale jej nie polecam bo jest obciążająca dla organizmu bardzo i ja na przykład jej nie toleruję i czuje sie zatruty po kawie.
  • 79 / 3 / 0
Jak można wyjaśnić lepszą ostrość widzenia po fenylopiracetamie?
Uwaga! Użytkownik sweetdream nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1857 / 70 / 80
Fenylopiracetam zwiększa poziom wyzwolonej acetylocholiny w mózgu która z kolei odpowiada za uwagę i skupienie.
Większe skupienie na odbieranym obrazie daje efekt lepszej ostrości widzenia.
  • 3205 / 176 / 0
Czy po fenylopiracetamie pozostają jakieś trwałe zmiany na lepsze, czy jest to głównie doraźny środek?
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1168 / 53 / 0
@up Podbijam.
Uwaga! Użytkownik Marlboro_Red jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 454 / 28 / 0
W moim odczuciu efektów trwałych fenylopiracetam nie zostawia,jest skutecznym środkiem doraźnym zwiększającym wydolność energetyczną mózgu,nasila obrót noradrenaliny,zwiększa napęd i motywacje ale tylko wtedy gdy się go bierze.Tak przynajmniej działał w moim przypadku.
  • 1857 / 70 / 80
Ja na następny dzień czułem jeszcze lekkie efekty nootropowe ale nie jestem pewny od czego one były bo brałem do fenylo jednocześnie codziennie memantynę a ona ma bardzo długi okres półtrwania.
  • 11 / / 0
Bios pisze:
"30 minutes following a 25mg/kg injection, phenylpiracetam can be detected in the brain at 67-73µg/g and a later test using 100mg/kg noted that approximately 1% of injected phenylpiracetam reached the brain.[6]

No oral pharmacokinetic studies have been conducted yet, but it does appear to be able to cross the blood brain barrier"

Ciekawe.
Fenylpiracetam jest pochodną piracetamu. Dodawanie grupy fenyl może powodować zmianę we właściwościach farmakokinetycznych, może zwiększyć penetrację leku przez barierę krew-mózg.
Uwaga! Użytkownik zbigniewbsd nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.

Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont

Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.

Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.