Właśnie jestem po spotkaniu z miłym patrolem, piliśmy % i mieliśmy przy sobie trochę MXE, ofc panowie dokładnie to sprawdzili, wzięli 100+ mg towaru do badań (czy aby na pewno nie jesteśmy idk who) ale w wyniku ich głębokiej analizy nic "niestety" się nie znalazło się nic co można podrzucić pod paragraf, więc po 20-30 min puścili nas wolno. Gdybym nie był zrobiony może jakoś głębiej by to do mnie dotarło, ale tak to oceniam kontrolę jako fachową i niestwarzającą problemów.
Ogólnie zainteresowani podzielili mój entuzjazm odnośnie badań w/w substancji, zbadali czy nie jest niebezpieczna i w ciągu kilku minut zwrócili resztę (nie musiałem na szczęście czekać na odesłanie), tak więc spokój i współpraca = all is good my brothers....
Zalecam stosowanie się do poleceń funkcjonariuszy, pokazanie co mamy, jeśli jest to legalne to naprawdę nie ma potem żadnych problemów z prawem
Jak oni mogli w 30 minut sprawdzić, że owa substancja nie jest nielegalna?
Dziwna sprawa. Pewnie wpierdolili to gdzieś na patrolu.
Sierpień pisze:Z drugiej strony to ja się zastanawiam co wy robicie, że was policjanci trzepią na ulicy. Nigdy mnie to nie spotkało, chociaż spotkań z policją miałem kilka, głównie mandaty za picie
e tam "pewnie".
a niby co innego? :rolleyes:
trąpka pisze:Powiem Ci, że może w rodzinie masz jakiegoś znajomego tych policjantów, albo jeden z Twoich kolegów był jakimś znajomym. Jeśli w moim mieście policjanci złapali by mnie z proszkiem w worku strunowym, to jestem niemal pewien, że zawijka na 24 godziny.
Jak oni mogli w 30 minut sprawdzić, że owa substancja nie jest nielegalna?
Dziwna sprawa. Pewnie wpierdolili to gdzieś na patrolu.
opisywalem juz tu kilka razy jak podobna sytuacje mialem z 5fakb48 i 2fma, wszystko zamknelo sie w 20min i oddano mi towar.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.