Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
GHB możesz kupić w bramie; jest nielegalne - nigdzie tego oficjalnie nie dostaniesz.
Duzym plusem jest jego dość nie wielki wpływ na układ krwionośny (na zejściu czyli po ok 3-4h od zarzucenia ciśnienie w normie, a puls nawet lekko zwolniony(w końcu to depresant)). Wydaje mi sie ze osoby nawet z średnim nadciśnieniem mogą bez większych obaw bawić się z GBL.
Miał już ktos z was jakieś nieprzyjemne odczucia zdrowotne wynikające z użytkowania GBL? (poza bólem żołądka, który występuje u wielu użytkowników).
Pozdrawiam
PS:Dzieki za posty wszystkim ;-) .
Jeśli ktoś jest zainteresowany to znalazlem calkiem ciekawy artykul o ghb
http://www.sfd.pl/.:_podwyzszanie_pozio ... 86601.html
EDIT: 30.04.2007 14:11 Humite, jadles wiecej niz normalnie przez te 2 tygodnie? Co sadzisz o uzaleznieniu od GBL?
Co do uzależnienia to moim zdaniem uzależnia bardzo mocno, patrząc na znajomych i siebie. Obecny ciąg trwa już może 20 dni picia codziennie, ja właśnie zrobiłem sobie tydzień przerwy i raczej nie było z tym problemu. Inna sprawa, ze jak mi się kończy gbl to po prostu przestaje go pić i tyle, zamawiam kolejny za jakieś dwa trzy miesiące i znowu ze 2 tyg szaleństwa. Radze bawić się z głową.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.