Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Jak oceniasz swoją częstotliwość ćpania?
Nie pamiętam, kiedy ostatnio byłem trzeźwy, człowiek-faza.
72
8%
Ćpam często, prawie codzień.
168
19%
3, 4 dni w tygodniu jestem ujebany.
171
20%
Zdarza mi się coś zarzucić w weekend, lub raz w tygodniu.
263
30%
Jak raz na miesiąc coś zarzuce, to jest dobrze.
82
9%
Moje ćpanie można policzyć na palcach jednej ręki.
32
4%
Nie ćpam.
26
3%
Sprawdzam wyniki.
58
7%

Liczba głosów: 872

ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
DXM raz na parę dni, dwa razy w miesiącu zielone. Czasem pozwolę sobie na speed, ale to już rzadziej niż kiedyś.
  • 71 / / 0
2 miesięczny ciąg GBL czyli po 24h na dobe ale juz odstawiłem do tego codziennie mj
  • 119 / 4 / 0
Zielone już wcale, kiedyś codziennie, sajko raz na parę miesięcy
  • 31 / 1 / 0
Palenie- kiedyś codziennie, teraz raz na miesiąc
Picie- kiedyś co weekend do zerwania filmu, teraz raz na dwa miesiące lub rzadziej
psychodeliki, benzo i wszystko inne- dość sporadycznie, ale przeważnie skumulowane w okresie wakacji
  • 50 / 3 / 0
Ja co tydzien albo dwa popalam kane lub łykam dyso. Psychodeliki nie moge powiedzieć co ile biore kiedy mam chęć raz 2 razy w tygodni albo zdaza sie tak że przz miesiąc nic.
  • 0 / 2 / 0
Przynajmniej raz w tygodniu cokolwiek. Jestem politoksykomanem, nie czuje sie wjebany w żadne konkretne gówno.
Never give up!
  • 332 / 38 / 0
marihuana - codziennie od wielu lat
alkohol - tez codziennie
amfetamina - kiedyś 3 razy w tygodniu albo nawet codziennie, teraz maksymalnie raz w miesiąc albo rzadziej.
psychodeliki np grzybki, LSD - raz do roku.
Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M.
  • 266 / 10 / 0
Od kilku miesięcy w każdy piątek lub/i sobotę beta ketony/stymulanty/feta ( kiedyś raz na miesiąc lub rzadziej).
Benzo na zjazdy po wyżej wymienionych rzeczach (nie zawsze mam konieczność, tak 50/50 zjazdów ogarniam sam lub z pomocą mj) i średnio raz/dwa w tyg, solo jak mam zły dzień lub mixie z alko.
mj 2 czasem 3 razy w tyg.
alko 1 / 2 razy w tyg.
Reszta dragów i rc-ków okazjonalnie.
  • 103 / 5 / 0
Raz w miesiący, czasem częściej np. dwa razy na miesiąc. Ogólnie rzadko.
Nienawidzę wolności - zmusza do dokonywania wyboru. - Salvador Dali
  • 3732 / 45 / 0
Codziennie, choc staram sie urozmaicac.
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.