Substancje wpływające na wydajność działania układu kwasu gamma-aminomasłowego w organizmie.
Więcej informacji: Modulatory GABA w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1599 / 47 / 0
Ja taurynę spożywam tylko w napojach energetyzujących i to od nie dawna wzięło się to z tego, że zacząłem łączyć napoje energetyzujące z pseudoefedryną. Ja mam takie pytanie skąd macie czystą taurynę ?
  • 545 / 8 / 0
Ze sklepów z suplementami, z allegro. Pełno tego, wygogluj sobie np. Olimp Taurine Mega Caps.
  • 50 / 1 / 0
Umie ktos wytlumaczyc dlaczego chrzczona tauryna amfa ma podbite przez nia dzialanie?
  • 35 / / 0
mroowa pisze:
Umie ktos wytlumaczyc dlaczego chrzczona tauryna amfa ma podbite przez nia dzialanie?
raczej to placebo
  • 129 / / 0
kupiłem z alledrogo i łączyłem z kawą, może kilka pierwszych połączeń z kawą dało jakieś pobudzenie, potem samo placebo
  • 401 / / 0
ziele87 pisze:
tauryny używam czasami przed treningiem, czuć wyraźne pobudzenie na treningu

PL /-kol.
W celach treningowych sprawdził mi się niedawno miks tauryna+kozieradka (oczywiście guarana do tego też standardowo, jak kto nie ma to i kawa da radę). Kozieradki nie trzeba dużo tylko warto robić jednak przerwy bo też organizm bez nich zaczyna się przyzwyczajać i efektowność spada. I psychicznie i fizycznie pobudza - a mięśnie aż się rwą do pracy).
Uwaga! Użytkownik Blair0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 274 / 12 / 0
hpk666 pisze:
Tauryna działa w ilości minimum 7,5g. Bardzo wyraźnie w ilości 15g.

Żadne senności itp pierdoły :D
Tauryna przy 15g daje sympatyczne uczucie rozsadzania mięśni siłą. Wydolność zauważalnie się poprawia - mięśnie mogą pracować dłużej/mocniej bez omdlewania.
Przy 15g dochodzi lekka tendencja do agresywnych zachowań.
Ja to po 2400/3600 mg a tu widzę takie końskie dawki ktoś testował.

Tauryna jest dobra ale w połączeniu z innymi środkami:
Tauryna + Kofeina bezwodna 3/5 : Oczywiście obydwa w proszku , przy większych dawkach +2,4g obydwu fajnie rapuje mózg ( czytasz coś na głos i nagle przyspieszasz niczym amerykański raper )
Tauryna + Guarana 4/5 : Jedno z najlepszych połączeń przy 2400 mg obydwu występowały u mnie takie objawy jak ciśnienie w pęcherzu ( niemożność wysikania się ) . Głównie suplementy biorę na czczo lub przed posiłkiem
Tauryna + Cholina 0/5 : Brak efektów
Tauryne stosowałem gdy skończył mi się noopept , testowałem tauryne jeszcze z piracetamem ale za krótko żeby coś zauważyć .

Tauryna jest dobra ale jako dodatek do czegoś . Sama w sobie pewnie działa tak jak up to powiedzial w 7,5 -15 g
  • 1151 / 230 / 7
Tauryna podobno wykazuje antagonizm NMDA. Próbował ktoś tym zbijać tolerkę na różne substancje, zamiast używać małych dawek dyso?
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 1425 / 81 / 0
Tauryna to środek działajacy tylko i wyłacznie na zasadzie placebo.

Temat w zasadzie do zamknięcia ;p
  • 90 / / 0
Tauryna 2 x 5g. I nic, zupełnie nic. Przynajmniej była tania.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.