Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 708 / 26 / 0
Nie wiem po co te zabawy z Poste Restante to od razy wygląda na przypał.
Ja zawsze zamawiam normalnie do skrzynki jak dorosły człowiek zreszta nic nielegalnego nie zamawiam.
  • 139 / 11 / 4
Ale po co policja robi te najazdy na internetowe sklepy rc?
Uwaga! Użytkownik kubbka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 466 / 10 / 0
kubbka pisze:
też tego nie rozumiem jak oni mogą :motz:
  • 139 / 11 / 4
Rozbijają legalne działań ości z dnia na dzień, niszczą nie swoje towsry a kupujących trzymaja na dolku i biją ;pff
Uwaga! Użytkownik kubbka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1056 / 153 / 0
kubbka pisze:
Dużo ludzi wyjechało zagranicę i przestępczość spadła i w związku z tym wykrywalność również. Natomiast zatrudnienie w policji rośnie. Oprócz tego władze temu sprzyjają stopniowo czyniąc z tego pożywkę do kolejnych kampanii wyborczych. Coś trzeba ciemnej masie dać - czyli społeczeństwu.
kubbka pisze:
Dobra jak to będzie wezwanie, to mówię że kto na mnie to zamówił, nie wiem co to i tego dnia mnie nie było w polsce (zameldwany, i pracujący za granica). Równie dobrze.może to być list o zapłacenie mandatu Sprzed 5 lat :p
Ale to nie jest nielegalne (ta substancja)? Po co się wypierać, a nuż komputer Ci sprawdzą lub dostawcę internetowego (mają swoje sposoby). Wtedy dostaniesz karę za składanie fałszywych zeznań. Lepiej powiedzieć: "nie pamiętam co zamawiałem i rozmyśliłem się jak Państwo widzą - nie odebrałem". "Nie pamiętam skąd zamawiałem i nikomu nie zamierzałem tego sprzedać lub udostępniać". I sprawa czysta, a tak skłamiesz i może znaleźć się dociekliwy policjant, a potem prokurator. Jak nie kłamiesz, to sprawa jasna (nic nie mogą zrobić), ale możesz nie pamiętać sklepu, strony z której zamawiałeś.

Scalono, Fuko.
  • 139 / 11 / 4
Ale sklep wyłączył rejestracje i pewnie też wpadl, a zamówienie robiłem z telefonu. Mam nadzieje ze tu nie chodzi o te rc. Ale to jest list z KP a nie komendy wiec pewnie o co innego chodzi. Bo paczkę zamawialem 3 miesięcy temu a teraz list przyszedł

Ta substancją to 5-meo-mipt 100mg
  • 60 / 1 / 0
mam taką samą sytuację, też zostałem wezwany na świadka bo w przypływie głupoty zamówiłem kiedyś od nich przesyłkę za pobraniem na paczkomat i zapłaciłem kartą :/

no nic, mam nauczkę na przyszłość

tyle że ja odebrałem i raczej się nie wykręcę brakiem pamięci - co najlepiej w takim wypadku mówić? nie chciałbym narobić problemów vendorowi

(który, nawiasem mówiąc, mógłby usunąć bazę danych...)
Get yourself together, man. Move to Philly. Buy a loft.
Start a noise band. Get six or seven roomates… eat hummus with them.
Book some gigs. Paint. Smoke cloves. Listen to Animal Collective. Start some type of salsa company.

sumzwonsami@Safe-mail.net
  • 708 / 26 / 0
Warto było by podawać nazwy przypałowych sklepów.
  • 1874 / 96 / 127
mowa tu o pojedynczym pewnie
wolna molekula
#mops
  • 139 / 11 / 4
Sumz, a list z komendy czy KP?

W moim przypadku to r-c.com

szkoda bo to była 1 paczka i juz wtopa, jednak wolę czarny rynek...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.